Sök

Hade bara gett ut ett lån – nu ger bolåneutmanaren Hejmo upp (och börjar med elbilar istället)

HejmoBolån

Göran Pallmar, Spiltan Invest

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Det är nästan omöjligt att få finansiering”, säger Göran Pallmar, vice vd för bolagets största ägare Spiltan Invest.

Det finns få saker som diskuteras så mycket bland de som äger, eller någon gång planerar att, äga sin bostad som räntan på bolån.

Bolåneaffären har länge varit en riktig kassako för storbankerna och då har flera uppstickare såklart velat ta del av den marknaden.

Men det har inte varit så lätt som det ser ut och en efter en har utmanarna fått problem. Senast kunde vi rapportera om att Enkla som ville ge ut bolån med en ränta på 0,95 procent hotades av likvidation. 

Nu kastar en annan utmanare in handduken. Det handlar om Hejmo som nu avvecklat sitt enda bolån och lämnar tillbaka sitt tillstånd till Finansinspektionen. 

“Marknadsförutsättningarna har ändrat sig drastiskt de senaste 12 månaderna, på ett sätt som nog ingen hade kunnat förutse”, säger Göran Pallmar, styrelseledamot i Hejmo och vice vd för bolagets största ägare Spiltan Invest, till Dagens Industri.

“Det är nästan omöjligt att få finansiering på ett långsiktigt och hållbart sätt i det här marknadsklimatet”. 

Hejmo, som en gång i tiden började som Kollektiva och hade en digital tjänst inom pensioner, ska nu stöpas om igen. Nu ska Hejmo bli ett bolag för finansiering av elbilar istället.

“Vi har också en strukturaffär, ett förvärv, på gång inom kort. 


Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer