Sök

Checkin växte organiskt med 76 procent: ”Kraftigt stärkt lönsamhet”

Checkin.comSaaS

Kristoffer Cassel och Alexey Kuznetsov grundare Checkin

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Inloggningsbolaget fortsätter att växa med resesektorn som motor.
Nu vill tungt uppbackade Checkin göra om samma bedrift – med en svensk fintechjätte.

Inloggningsbolaget Checkin har en namnkunnig ägarlista med bland annat Nicklas Storåkers, Johan Qviberg, Anders Borg och Erik Selin. Tidigare i år skrev vi om Checkin när entreprenören och uppfinnaren Christer Fåhraeus just klivit in som delägare. Han köpte enligt uppgifter en aktiepost värd 60 miljoner kronor i Checkin. 

Nu har börsnoterade Checkin Group redovisat hur det gått för bolaget det senaste kvartalet. Och sett till omsättningen så är det ett starkt kvartal. 

Bolaget växte med 76 procent till 29,9 miljoner kronor – varav allt var organiskt.

Rörelseresultatet landade på 4,7 miljoner kronor, vilket kan jämföras med minus 737.000 kronor motsvarande period i fjol. 

I princip alla delar av rapporten visar på det stora kliv vi tagit under kvartalet. Det starka momentum vi flaggat för har börjat materialisera sig i siffrorna och vi känner en fortsatt stark medvind”, skriver vd:n och grundaren Kristoffer Cassel

Han skriver att styrkan i kvartalet framför allt kommer från resesegmentet, som nu är Checkins största kundgrupp. 

Checkin slöt 2021 ett avtal med den irländska lågprisjätten Ryan Air. 

I kvartalsrapporten skriver Kristoffer Cassel: 

”Fortfarande domineras segmentet helt av det stora europeiska flygbolag vi samarbetar med och som till stor del driver denna utveckling.”

”Det går att se en potentiell svaghet i den utväxling flygbolagets storlek medför. Det är i alla fall uppenbart att kundens relativa storlek just nu medför en tydlig koppling mellan hur detta samarbete utvecklas och vår tillväxt i stort”.

Han fortsätter:

“Vi känner oss trygga med den realiteten och arbetar på att växa kunden ytterligare. Lyckas vi med detta samtidigt som vi adderar fler stora kunder kan vi både minska känsligheten av varje enskild kund och fortsätta ta snabba kliv framåt.”

Vd:n skriver vidare att Checkin vill kunna replikera framgången i andra sektorer. Han nämner ett ”välkänt svenskt fintechbolag” som under hösten integrerat Checkins mjukvara. 

”Förhoppningen är att detta avtal går in i en intäktsgenererande fas redan kommande kvartal. Bolaget har över 150 miljoner slutanvändare och hanterar ungefär hälften av alla onlineköp i Sverige”, skriver Kristoffer Cassel. 

Han nämner inte vilket fintechbolag det handlar om men för två år sedan värvade Checkin Group Klarna-veteranen Andreas Thim som vice vd.

Läs mer