Från början värderades Trustbuddys plattform till 10 miljoner kronor. Men efter att flera spekulanter hoppat av tvingades konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson att sänka priset.
Efter en rad besvikelser har plattformen nu sålts. Men köparen vill vara anonym och hålla priset hemligt. Det ligger dock inte på de tio miljoner som konkursboet till en början hoppades få in.
“Vi är nöjda utifrån omständigheterna, men ofta är det så i konkurser att värdet kan se ut att vara mer från början än vad det faktiskt visar sig vara”, säger Lars-Henrik Andersson.
Ett skäl till att den var svårsåld var, menar han, att många spekulanter kände sig osäkra kring hur bra dokumentation det fanns runt plattformen, och hur enkelt det skulle gå att få till en utveckling för att göra förändringar av plattformen.
En annan svårighet kring Trustbuddys konkurs har också varit de tekniska problem som bolaget drogs med, som innebar att pengar som var återbetalade låg kvar i systemet och skvalpade så länge skulden inte var återbetald i sin helhet - och därmed lånades ut på nytt.
Något som enligt Lars-Henrik Andersson också var ett av de främsta skälen till att bolaget gick i konkurs.
Han har nu förhoppningar kring att Trustbuddys dotterbolag i Holland, som just nu är till försäljning, ska inbringa mer pengar.
Parallellt med konkursförvaltarens arbete har ett antal personer som lånat ut pengar via Trustbuddy inlett ett eget försök till att driva in pengarna med hjälp av inkassobolag. Något som Breakit tidigare berättat om.
Eftersom de inte ansetts ingå i konkursboet, enligt den så kallade separationsrätten, har de inte rätt till någon fordran mot Trustbuddy, utan enbart mot låntagarna.