Sök

Konrad Bergström har lämnat Xshore – satsar på tvålbolag i Schweiz

XshoreFordon

Konrad Bergström och Jenny Keisu. Foto: Caroline Englund/Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Kris i elbåtsbolaget – flera nyckelpersoner har lämnat.

Det skakar om elbåtsbolaget Xshore. Förra året levererade bolaget bara 25 båtar, långt ifrån målet på 400 båtar per år, och samtidigt rusade förlusten till 229 miljoner förra året. Under året har Xshore genomfört flera nedskärningar och på onsdagskvällen kom beskedet att vd Jenny Keisu lämnar bolaget av “personliga skäl”. 

Och på Facebook berättar nu grundaren Konrad Bergström att även han har lämnat sin operativa roll på Xshore.

“Min mission att skapa en bättre morgondag utvecklas hela tiden”, skriver han i ett inlägg.

“I april gick jag in som ordförande i Soeder, en schweizisk tillverkare av naturliga hudvårdsprodukter”. 

Konrad Bergström grundade Xshore redan 2016 samtidigt som han var engagerad i Zound industries, hörlursbolaget som han också grundade.

“Ju mer jag jobbade med det och ju mer det växte så insåg jag – fan det är ju här jag ska vara! Det här kommer bli större än Zound! Skit i de där jävla hörlurarna och börja sälj båtar istället!”, sa han i vd-podden om när han bytte bana.

Konrad Bergström skriver i sitt inlägg att han kommer fortsätta vara en engagerad aktieägare i Xshoree men att han kommer att fördjupa sitt engagemang i Soeder. 

Soeder är baserade i Schweiz men har grundats av svenskarna Johan Olzon och Hanna Åkerström. Bolaget säljer och utvecklar naturliga hudvårdsprodukter som tvål.

Läs mer