Sök

Footway sätter hopp till AI när förlusten dubblas – kan vara ute ur rekonstruktion vid nyår

Footway

Daniel Mühlbach, vd Footway. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Krisande e-handlaren Footway rapporterar sjunkande försäljning och fördubblad förlust.
Nu sätts AI in på bred front för att kapa bolagets kostnader.

Rekonstruktören är optimistisk – den akuta krisen kan vara över snart.

I juli ansökte den pressade e-handlaren Footway om rekonstruktion. Breakit har skrivit om planen för att rädda skoåterförsäljaren från krasch och ut ur krisen

Nu kommer siffrorna från samma period. Svart på vitt så är det en klar försämring i rapporten för det tredje kvartalet. Nettoomsättningen kapades till nära hälften på 136,2 miljoner kronor. Rörelseförlusten mer än fördubblades till minus 30,9 miljoner kronor, där en engångspost för effektivisering på 3 miljoner kronor ingår. 

I delårsrapporten pekar vd:n Daniel Mülbach ut AI-teknik som en räddning. 

”Under det senaste kvartalet har vi aktivt utnyttjat AI-teknologi som ett kraftfullt verktyg för effektivisering”, skriver han. 

AI har implementerats inom allt från kundservice och logistik till marknadsföring och innehåll, vilket ska ha resulterat i betydande kostnadsbesparingar. 

”Jag vill ge en stor eloge till hela vårt team för deras engagemang i att ständigt sträva efter innovation och effektivitet, vilket leder till betydande besparingar och förbättrad kundservice", kommenterar vd:n vidare. 

Rekonstruktör i den pågående processen är Nils Åberg. Han skriver i samband med rapporten att han har gott hopp och stor tilltro till att bolaget ska klara sig från krasch. 

"Bolaget har i grunden en god affärsverksamhet och fordringsägarna har hittills visat stor förståelse för bolagets situation. Jag bedömer att bolaget med all sannolikhet framgångsrikt kommer kunna rekonstrueras i nära anslutning till årsskiftet", säger han.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer