Sök

Ligger bakom nya Warhammer-succén – köps upp av MTG

Snowprint StudiosMTGGaming

MTG:s vd Maria Redin. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Bakom bolaget står en av Candy Crush-arkitekterna.

Mobilspelskoncern MTG köper den svenska spelstudion Snowprint Studios, som bland annat ligger bakom ett nytt och snabbväxande Warhammer-spel på mobilen. Det framkommer i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen. 

Mediekoncernen kommer initialt att köpa 70 procent av bolaget. Om två till tre år ska resterande 30 procent förvärvas, enligt planen. 

Köpeskillingen som gör MTG till ny majoritetsägare i Snowprint är satt till 1,8 gånger 2023 års intäkter från spelet Warhammer 40.000:Tacticus. Totalt väntas Snowprint omsätta mellan 30 till 35 miljoner kronor i år, alltså motsvarande 330 till 390 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt på 150 procent jämfört med förra året. 

”Vi har hittat de perfekta ägarna i MTG, med en ledarskapsfilosofi och bolagskultur som resonerar med oss som speltillverkare”, säger Snowprints vd och medgrundare Alexander Ekvall

Han grundade studion 2015  tillsammans med teknikchefen Patrik Lindegren, som tidigare har varit en av arkitekterna bakom monstersuccén Candy Crush Saga på King. 

MTG:s koncernchef Maria Redin säger att Snowprint passar perfekt in i bolagets portfolio och att koncernen ser starka synnergieffekter framåt.

”Vi ser också signifikanta möjligheter att accelerera [spelets] tillväxt genom att ge Snowprint tillgång till verktyg och kunskap som vi har inom gruppen, att hjälpa dem att diversifiera sina intäkter och expandera sin spelarbas”, säger hon. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer