Sök

Trustly storsatsar efter miljardrundorna – värvar nyckelroller från rivalerna (bland annat Klarna)

KlarnaTrustlyfintech

Eileen Chibb och Jussi Lindberg. Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Trustly trycker på gasen. Efter miljardrundor och jätteaffärer (allt på bara några veckor) plockar fintechbolaget nyckelroller från konkurrenterna.

Nu ska Trustly ”omdefiniera betalningsmarknaden”, säger vd:n Johan Tjärnberg.

Fintechbolaget Trustly storsatsar. Det märktes inte minst när fintechbolaget köpte upp det franska autogirobolaget Slimpay för ett par veckor sedan. Nyheten om jätteaffären (värd över 800 miljoner kronor enligt uppgifter) kom en vecka efter att bolaget fyllt på kassan med en halv miljard, bara ett par månader efter att de tagit in dubbla summan.

“Vi har bestämt oss för att göra en rejäl satsning”, sa  Trustlys vd Johan Tjärnberg till Breakit efter uppköpet.

Värvar till ledningsgruppen

Nu stärker Trustly även ledningsgruppen, enligt ett pressmeddelande. Bolaget rekryterar nyckelroller från konkurrenterna – svenska fintechjätten Klarna och Adyen, en nederländsk betalplattform.

Eileen Chibb lämnar en roll som global affärschef på Klarna och blir ny COO, alltså operativ chef, på Trustly medan Jussi Lindberg blir ny chief revenue officer, ungefär intäktschef. De kommer båda att sitta på strategiskt viktiga positioner i den europeiska ledningsgruppen och rapportera direkt till vd, heter det.

"Jag är glad att kunna välkomna två etablerade namn från betalningsbranschen till vårt team. Deras kombinerade expertis och ledarskap kommer att vara avgörande i vårt uppdrag att omdefiniera betalningsmarknaden”, säger Johan Tjärnberg i en kommentar. 

Jussi Lindberg har varit verksam i betalbranschen och e-handeln i över ett decennium och haft centrala roller på bolag som Adyen, PayPal och Ebay. 

”Min ambition här är inte bara att förvalta ett arv utan att ytterligare förbättra vårt erbjudande för att säkerställa att handlare globalt kan erbjuda en personaliserad betalupplevelse för konsumenter samt förbättra sin konvertering och reducera kostnader”, säger han. 

LÄS OCKSÅ: Nu väntar en total scenförändring – det här blir Trustlys nästa drag

LÄS OCKSÅ: Historien om Trustly: Så lyckades tre skygga entreprenörer bygga Sveriges mest lönsamma betalbolag


Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer