Sök

Uppstickaren ska knäcka Bolt och Uber: “Det blir lite stressigt”

BoltHack RidesFordon

Foto: TT / Skärmdump

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Hoppas vinna genom att locka chaufförerna med bra ersättningar.


Det finns en ny svensk utmanare på taximarknaden som kallar sig för Hack rides. Genom att betala chaufförerna mer och samtidigt satsa på samåkning hoppas de kunna positionera sig som ett snällare och smartare alternativ till exempelvis Bolt och Uber. Det skriver nyhetssajten Impact Loop.

Bakom tjänsten ligger entreprenören Björn Engdahl. Han säger till sajten att deras strategi att få med sig förarna på tåget har gått bra. 800 förare ska ha registrerat sig hos tjänsten berättar grundaren.

Om några veckor väntar en större lansering. Det enda som fattas nu är kunder.

“Det känns lite stressigt”, säger Björn Engdahl till Impact Loop och förklarar senare att deras planer har fångat konkurrenternas intresse:

“Bolt har varit och förhört sig om oss. Så någonstans är de nog oroliga. När Bolt kom in i Sverige så tog de också fem procent i kostnader och tog direkt en stor del av marknaden. Sen började de höja.”

En anonym förare berättar för sajten hur upplägget ser ut. Det ska finnas en ekonomisk vinning för både förare och åkare.

“Om till exempel två personer accepterar samåkning så sänks priset med 40 procent för dem. Men eftersom 60 procent av priset är kvar, och två gånger 60 är 120, så blir det en bättre affär. Vi förare får behålla de där extra 20 procenten.”

Största investerare i Hack Rides är Claes Bohman som har grundat Bohmans nätverk.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer