Sök

Snap snor toppchef från Meta: ”Strategiskt viktig region”

SnapchatMetaSociala medier

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hon blir nordisk boss över appen typ alla ungdomar använder.

Om man drar en tidslinje över alla sociala medier så kan man säga att Snapchat trendade någonstans mitt emellan Instagram och Tiktok. Det amerikanska sociala medier-bolaget, vars grundare Evan Spiegel oväntat gjorde en blixtvisit i Sverige i fjol, har kanske svalnat hos de något äldre ålderssegmenten (som eventuellt aldrig förstod sig på den). Hos unga är appen enorm (mer om det lite senare). 

När Snapchat i somras rapporterade siffrorna för andra kvartalet noterades en historisk svacka. För första gången sedan börsintroduktionen 2017 föll omsättningen. Samtidigt ökade faktiskt antalet dagliga aktiva användare med 14 procent och landade på 397 miljoner.

I Norden har Snap, som Snapchats moderbolag heter, satt ner bopålarna i Köpenhamn – Sverigevisiten till trots. Och där har man nu fått en ny toppchef, enligt ett pressmeddelande. Hon heter Pia Tandrum och var fram till alldeles nyss landschef för rivalen Meta i Danmark. 

“Pia är en erfaren, resultatdriven chef, med stark vision om hur verksamheten skall växa i regionen. Hon delar också tydligt våra värderingar att vara snäll, smart och kreativ”, säger Snaps EMEA-chef Ronan Harris

”Norden är en strategiskt viktig region för Snap – vi har en mycket engagerad och växande community.”

Hur stora är Snap då?

Nyligen meddelade Snap att de har 4 miljoner aktiva användare per månad i Sverige. Appen uppger att den når hela 90 procent av personer i åldern 13-24 i de skandinaviska länderna.

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer