Sök

Nordtech slukar Goli – ska göra vården effektivare

NordtechSaaS

Pål Hodann och Nils Bergman, Nordtech.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Linköpingsbolaget Goli får nya ägare när SaaS-gruppen Nordtech köper upp bolaget.

SaaS-gruppen Nordtech fortsätter förvärvsvågen och har nu köpt sitt tredje bolag för i år när de tar över vårdtjänsten Goli. Det Linköpingsbaserade bolaget har tagit fram en tjänst för verksamhetsstyrning som riktar sig mot hälso- och sjukvårdssektorn och finns idag på cirka 200 vårdavdelningar.

Nu blir bolaget Nordtechs tolfte förvärv sedan starten 2021.

”Det känns väldigt kul att välkomna Goli till Nordtech. Deras insatser för att öka effektiviteten och produktiviteten inom sjukvårdssektorn harmoniserar med vår strategi att stötta och förädla SaaS-företag med starka produkter. Vi ser fram emot det samarbete som väntar med teamet på Goli och att tillsammans utveckla bolaget”, säger Nils Bergman, partner på Nordtech i ett pressmeddelande.

Någon köpeskilling framgår inte. De tidigare ägarna är grundaren Mattias Ekberg och vd:n Daniel Gustavsson.

”Genom att bli en del av Nordtech kan vi ta nästa steg i vår utveckling och fortsätta erbjuda våra innovativa lösningar till ännu fler vårdavdelningar”, säger de om förvärvet.

Under 2022 omsatte Goli 13,7 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 5 miljoner kronor.

Nordtech startades av Nils Bergman och Pål Hodann och har som idé att förvärva bolag som drivs självständigt inom koncernen. Förhoppningarna är sedan att de många bolagen ska få bättre förutsättningar att växa genom att dra fördelar av varandras kompetenser.

Sedan tidigare har de förvärvat bolag som bland annat Nordisk e-handel, Travel Clearing, Reqtest och Benchmarking Alliance.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Du ska väl gå på Breakits stora event SaaS Summit den 19:e oktober? Här hittar du biljetter. Sofia Alexus är en av talarna du kommer träffa där, tillsammans med bland andra Joel Hellermark på Sana Labs och Charlotte von Sydow på Visma. Samma dag släpper vi även vår heltäckande SaaS-rapport.

Läs mer