Sök

Trustly i jätteaffär – efter att ha plockat in miljarder

Trustlyfintech

Johan Tjärnberg är vd på Trustly. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Betalar över 800 miljoner kronor.

Fintechbolaget Trustly köper upp det franska autogirobolaget Slimpay, enligt ett pressmeddelande. 

”Gemensamt kommer bolagen att kunna erbjuda en ny standard för återkommande betalningar för företag och konsumenter i Europa och Storbritannien”, heter det. 

Det svenska fintechbolaget bedömer att potentialen i affären är enorm.  Förra året genomfördes autogirobetalningar i Europa till ett värde över 10 miljarder euro, där 80 procent av transaktionerna skedde på marknader där Trustly och Slimpay tillsammans har verksamhet, skriver bolaget. 

”Tillskottet av Slimpay är helt i linje med Trustlys strategi att kunna erbjuda en unik 360 graders upplevelse för alla typer av digitala betalningar”, säger Trustlys vd Johan Tjärnberg i en kommentar.

Slimpays vd och medgrundare Jérôme Traisnel säger att man tillsammans kan etablera ett oöverträffat nätverk av företag och konsumenter: 

”Vi ser fram emot att arbeta med Trustly och tillsammans bygga en innovativ och komplett europeisk betalningsplattform."

Fyllt kassan rejält – men ingen förvärvsplan

Förra veckan rapporterade vi att Trustly fyllt på kassan med en halv miljard, bara ett par månader efter att de tagit in dubbla summan.

Enligt uppgifter till DI betalar Trustly 830 miljoner kronor för Slimpay.  Förra året köpte Trustly den brittiska kollegan Ecospend, en plattform för konto till konto-betalningar och enligt DI låg notan då på 600 miljoner kronor.

Till tidningen säger Johan Tjärnberg att Trustly inte har en uttalad förvärvsplan eller strategi för att konsolidera marknaden.

”Jag tror inte vi kommer se jättemycket förvärv, men vi är opportunistiska”, säger han.

Slimpay grundades för tretton år sedan av Jérôme Traisnel och Jean-Louis Hoenen och har cirka 90 anställda. Bland storkunderna som listas på hemsidan finns Deezer – Frankrikes svar på Spotify – och det franska statliga tågbolaget SNCF.

LÄS OCKSÅ: Nu väntar en total scenförändring – det här blir Trustlys nästa drag

LÄS OCKSÅ: Historien om Trustly: Så lyckades tre skygga entreprenörer bygga Sveriges mest lönsamma betalbolag

Läs mer