Sök

Joanna Hummel slutar som Nordenchef på Zalando – efter ett och ett halvt år

Zalandoe-handel

Joanna Hummel. Foto: Press

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Väljer att lämna e-handelsjätten.

"Kulturell skillnad".

Joanna Hummel har flera tunga e-handelsroller på cv:t. Hon var vd för skönhetsjätten Lyko i drygt ett år innan hon fick lämna hösten 2018. Därefter var hon vd för H&M-satsningen Afound innan hon hösten 2021 lämnade för att axla rollen som Nordenchef på Zalando. Men mindre än två år senare lämnar Joanna Hummel e-handelsjätten på eget bevåg.

Till Dagens Industri säger hon att det bland annat beror på att hon inte delade bolagets värderingar när det kommer till ledarskap och hållbara affärer.

”Jag tror att det är viktigt att säga att det finns en kulturell skillnad i ett tyskt bolag kontra de mer nordiska eller svenska bolagen som jag befunnit mig i tidigare”, säger hon till tidningen.

Hon ska ha tagit beslutet att lämna under våren och gick i somras.

”Jag räds inte att komma in i en miljö där det finns mycket utmaningar men då behöver man också sitta på ett mandat så att man har möjlighet att påverka”, säger hon till Dagens Industri.

Vad nästa steg blir vill hon inte avslöja mer än att det handlar om ett konsultuppdrag, samt att hon kommer lägga mer fokus på de styrelseuppdrag hon har sedan tidigare. Hon sitter bland annat i styrelsen för neobanken Rocker.

Enligt Zalandos pressavdelning kommer Fabio Baum ta över rollen som Nordenchef.

LÄS MER: Vi gav er 86 styrelsestjärnor – då gav ni oss 65 till (här är hela listan)

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer