Sök

Einride-grundaren Linnea Kornehed Falck kliver åt sidan – Tesla-veteranen Corinne Aaron tar över

EinrideTransport

Linnea Kornehed Falck, grundare av Einride och Corinne Aaron, ny CMO på Einride. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Corinne Aaron tar över som marknadsföringschef på Einride. Samtidigt kommer Linnea Kornehed Falck att fokusera på sina roller som vice vd och sitt styrelsearbete.

"Kan inte tänka mig en bättre efterträdare".

Einride-medgrundaren Linnéa Kornehed Falck kliver åt sidan och lämnar rollen som marknadsföringschef på bolaget. Den som kommer att ersätta henne är Corinne Aaron, en tidigare Tesla-veteran som ledde elbilsmärkets marknadsföring i Europa, Mellanöstern och Afrika. 

“Det har varit en givande resa att bygga upp Einride till ett globalt känt varumärke sedan vi startade 2016, och jag är så stolt över vad vårt talangfulla team har skapat. Det som en gång började som en idé har nu utvecklats till ett varumärke som banar väg för en hel bransch, och jag ser nu fram emot att bidra till Einrides tillväxt och framgång på nya sätt”, säger Linnea Kornehed Falck i ett pressmeddelande.

Linnea Kornehed Falck har varit Einrides marknadsföringschef sedan bolaget grundades, men hon har också titulerat sig vice vd och styrelseledamot. Det är de två sistnämnda rollerna som medgrundaren från och med nu ska fokusera på.

“Med Corinnes erfarenhet från industrin och imponerande meritlista när det gäller att bygga varumärke för snabbväxande företag, kan jag inte tänka mig en bättre efterträdare att leda Einrides varumärke framåt”, fortsätter hon.

Närmast kommer Corinne Aaron från mobilitetstjänsten Lynk & Co där hon haft samma roll som hon kommer att kliva in i på Einride. Innan dess har hon arbetat med varumärken som Adidas, Reebok och Loveevery.

“Jag ser fram emot att se hur vårt team kommer att förändra transportindustrin och samhället i stort”, säger hon i pressmeddelandet.

Einride omsatte 47,1 miljoner kronor under 2022 med ett rörelseresultat på minus 872 miljoner kronor. Bolagets senaste finansieringsrunda skedde i december förra året när de säkrade 5 miljarder kronor i en kombination av investeringar och lån.

Robert Falck är Einrides vd och grundare vid sidan om Linnea Kornehed Falck.

I oktober förra året träffade Breakits reporter Åsa Johansson Einrides Linnea Kornehed Falck för en stor intervju om arbetet med att förändra och elektirifiera den traditionella lastbildsbranschen.

“Det är otroligt häftigt att vara i mitten av den perfekta stormen, där det ställs krav på hela industrin och där förändring bara måste ske”, sa hon då.

Läs hela intervjun här!

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer