Sök

Charge Amps köps upp av NaaS: "Bästa lösningen"

Charge Amps

Olle Tholander, vd Charge Amps.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Svenska Charge Amps tar (typ) klivet till börsen.

Svenska Charge Amps som levererar lösningar för laddningar av elbilar köps upp av det Wall Street-noterade kinesiska holdingbolaget NaaS, enligt ett pressmeddelande. 

Naas har sedan flera dotterbolag som är verksamma i laddningsbranschen. Charge Amps kommer fortsätta verka under samma namn och varumärke.

"Vi är mycket glada att välkomna Charge Amps team och varumärke till NaaS-plattformen, vilket markerar en viktig internationell milstolpe för oss. Vi ser väldigt optimistiskt på framtiden för elbilsmarknaden i Europa och den laddningsinfrastruktur som det kommer innebära, säger Alex Wu, medgrundare och finanschef för NaaS. 

Det framkommer inte vad NaaS betalade för Charge Amps men bolaget omsatte 325,4 miljoner kronor, en ökning med nästan 30 procent, förra året. Resultatet kom in på -117,9 miljoner kronor. 

På ett sätt tar Charge Amps ett efterlängtat steg in på börsen. Planen var att redan handlas på börsen. Men när klimatet surnade ställdes planerna in. Istället sjösattes ett sparpaket i tredje kvartalet och 80 miljoner kronor skulle sparas in för att bli vinstdrivande 2023. 

"Vi har under de senaste åren undersökt vad som är den bästa lösningen för företagets långsiktiga strategi och tillväxt. Vi tror att NaaS har expertisen och den finansiella styrkan att stödja Charge Amps tillväxtresa under samma varumärke i Europa med ett utökat produktutbud och resurser att påskynda företagets expansionsplaner”, säger Charge Amps vd Olle Tholander i en kommentar.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer