Sök

Plötsligt händer det – snart kommer du inte känna igen Slack (här är de största förändringarna)

Slack

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vi guidar dig till framtiden!

Arbetsplatser ser olika ut. Vi sitter i öppna kontorslandskap, på egna rum och en del av oss hemma. Men en sak har de flesta arbetsplater i techsfären gemensamt. Nästan alla kommunicerar och håller kontakten via Slack. Det gäller även oss på Breakit och när det damp ner ett pressmeddelande i vår inkorg häromdagen om att Slack skulle förändras spreds det en viss oro. 

Förändringarna, som enligt bolaget ska öka användarens fokus, kommer att rullas under de närmaste månaderna och för att du ska slippa oron och bli kontorets trygga hamn kommer här en genomgång av de största förändringarna. 

NU: Navigeringen på vänster sida har en lodrät lista med arbetsplatsbrickor om du som användare är inne  på fler än en kanal.

SEN: Brickorna är nu hopvikta och på sidopanelen med olika vyer tillgängliga. Vyerna ska göra det möjligt att snabbt fokusera på specifika delar. Sökfunktionen har flyttats hit. Knappen för att skapa utkast till meddelanden har ersatts med en ny "Skapa"-knapp.

NU: I menyn längst upp vänstra fältet finns bland annat ikoner som Kanaler, Filer, Personer, Slack Connect, Appar. Genom att klicka på något av dessa öppnas vyn i en stor sidopanel.

SEN: Hem, DM, Aktivitet, Senare och Mer kommer att ha en egen vy med enskilda gränssnitt så användare kan arbeta mer fokuserat. Navigeringen till vänster kommer att tas bort och där kommer det istället vara ett flöde av DM, Aktiviteter eller Åtgärder i fliken Senare. När du klickar på ett meddelande hoppar en vy över konversationen upp till höger.

NU: Trådar, Omnämnanden och Reaktioner är menyalternativ, var och en med egna aktivitetslistor. 

SEN: Trådar, Omnämnanden och Reaktioner kombineras nu till ett aktivitetsflöde med en särskild vy och en lista med vyer för Omnämnanden, Trådar eller Reaktioner så användare kan fokusera på olika flöden. Den särskilda vyn för Senare kommer ha åtgärdsvyer för Pågående, Avslutade och Arkiverade. 

Om det här inte räcker för dig, så kolla in den här bloggposten som Slack själva har skrivit 

Läs mer