Sök

Footway ansöker om rekonstruktion

Footwayehandel

Daniel Mühlbach, vd och grundare Footway

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

E-handelskoncernen Footway har ansökt om rekonstruktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Footways beslut att ansöka om företagsrekonstruktion ska ha sin grund i "mycket utmanande förutsättningar" i både Sverige och Norge. Enligt Footway går det inte längre att vänta in den finansiering som bolaget tidigare har offentliggjort. Det var i samband med rapporten för årets andra kvartal tidigare i juli som Footway meddelade att de planerade en nyemission om cirka 100 miljoner kronor.

"Sporthandel är en betydande del av vår verksamhet och när försäljningen markant sjunker tillsammans med en ökande prispress i marknaden påverkas vi som organisation. Jag tycker det är djupt beklagligt att vi hamnat i denna situation och jag är medveten om att detta kommer drabba våra leverantörer och partners som hjälpt och stöttat oss under dessa prövande månader", säger Daniel Mühlbach, vd för Footway, i pressmeddelandet.

"Det är min ambition att leda Bolaget genom rekonstruktionen och komma ut som en stark och livskraftig partner framgent.”

Bolaget lyfter fram att åtgärden är extraordinär men nödvändig för att "säkerställa verksamhetens långsiktiga hållbarhet".

Under perioden kommer Footway att bedriva e-handel som vanligt via sina 12 olika sajter.

"Det är mycket beklagligt att likviditetssituationen tvingar oss till den här åtgärden, men jag vill försäkra alla intressenter om att jag, styrelsen, ägarna och hela organisationen, kommer att arbeta hårt för att säkerställa att Bolaget kommer ut ur denna process som ett ännu starkare bolag", säger Johan Englund, styrelseordförande i koncernen.

Redan i april i år kunde Breakit rapportera om Footways pressade läge. Då fanns 18 pågående ärenden om betalningsförelägganden mot bolaget hos Kronofogden och leverantörer krävde tillsammans många miljoner kronor.

Då var Daniel Mühlbach inte orolig.

“Vi har en bra plan och vi följer den planen, och vi har en nära dialog med alla parter, alltså långivare, leverantörer och andra intressenter. Jag känner mig inte oroad över det faktiskt”, sa han då.

Läs mer