Sök

Neo4j uppges nå intäkter på 1,5 miljarder – “Otroligt styrkebesked”

Neo4JSaaS

Emil Eifrem.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

De beskrivs ibland som en doldis – trots att de värderas på “unicorn”-nivåer. Nu tycks bolagets intäkter växa rejält.


Neo4j, med vd:n och medgrundaren Emil Eifrem i spetsen, har länge varit något av ett mysterium.

Bolaget är baserat både i Silicon Valley och i Malmö, men då själva bolaget är registrerat i USA har inga offentliga siffror eller dokument kunnat avslöja mer om databolaget. 

Att bolaget har växt och lyckats locka tunga kunder har stått klart, men exakt hur stort bolaget har blivit genom sina grafdatabaser har varit hemligare.

En nyemission på 3,3 miljarder kronor häromåret värderade Neo4j till över 2 miljarder dollar, eller över 20 miljarder kronor, vilket alltså gav bolaget enhörnings-status. 

I början av 2022 uppgav bolaget att de årligen återkommande intäkterna (ARR) hade gått över 100 miljoner dollar, alltså mer än 1 miljard kronor. 

“Vi hade ynnesten att kunna ta in pengar när vi inte behövde det. Det var också perfekt tajming. Vi skulle kunna låtsas som att vi läste hur marknaden skulle utvecklas framåt, men så var det ju inte. Vi hade ingen aning. Men det kom ihop på ett bra sätt“ sa vd:n i en intervju till Breakit då. 

“Klart vi kommer att gå till börsen någon gång”

Nu ska ARR:n ha ökat till över 150 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 1,5 miljarder kronor. Detta enligt uppgifter till Di

Emil Eifrem vill själv inte kommentera några siffror till tidningen, men säger att han räknar med att fortsätta öka. 

“Vi har planer på att växa lika snabbt 2023 som 2022, rent procentuellt. Samtidigt ser man att våra jämförelsebolag på börsen planerar för att deras tillväxt ska sjunka med ungefär 20 procentenheter jämfört med i fjol. Sedan ska vi så klart leverera på det, men just nu är min känsla att vi kommer lyckas, vilket känns som ett otroligt styrkebesked.”

Ett av de stora fokusområdena ska nu vara att hitta lösningar för att kombinera bolagets tjänst med olika AI-produkter, för att kunna rida på även på den vågen. 

Det har spekulerats i om Neo4j skulle kunna vara på väg till börsen, men det lär dock dröja enligt Emil Eifrem. 

“Jag fokuserar på att vi ska vara redo för börsen, så att vi kan gå den vägen om aktieägarna och styrelsen vill. Men marknadsförutsättningarna måste också vara rätt. Det är klart att vi kommer att gå till börsen någon gång, det är inget snack om saken, men i dag behöver jag inte tänka på det alls. Det är rätt så skönt”, säger han till Di. 

LÄS MER: Emil Eifrems databaser omsätter över miljarden – men han siktar (mycket) högre: “Många höjde på ögonbrynen”

Läs mer