Sök

Sophia Bendz tar plats i Polariums styrelse – “Stor nytta”

PolariumEnergi

Sophia Bendz, partner på Cherry Ventures

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Techprofilen Sophia Bendz får ett nytt prestigeuppdrag.

Sophia Bendz är kanske mest känd för sin tid som marknadschef på Spotify. Hon var bland de första anställda på musikstreamingbolaget och stannade i nästan åtta fram till 2014. Därefter gick karriären vidare och den har under de senaste åren varit koncentrerad kring uppdrag i och kring riskkapitalbolaget Atomico och Cherry Ventures. 

Därutöver har Sophia Bendz flera styrelseuppdrag (Bonnier Capital, Mantle, Viktor Rydberg) och nu får hon ännu ett – i batteribolaget Polarium. 

“Sophias långa erfarenhet av att skala entreprenöriella bolag på en global marknad kommer att komma till stor nytta för Polarium. Vi ser fram emot att ha henne som en del av vårt team”, säger Stefan Jansson, vd och grundare av Polarium.

Reservbatterier till master

Polarium, som grundades 2015, säljer olika energilagringssystem baserade på litiumjonbatterier. Många av kunderna finns inom telekom där batterierna kan användas som reservalternativ i mobilmaster. 

"Jag ser fram emot att ta plats i Polariums styrelse och att bli del av ett impact-bolag som aktivt bidrar till den hållbara energiomställningen, med hållbarhet i kärnan av sin verksamhet", säger Sophia Bendz som idag är partner på Cherry Ventures.’

Polarium, som omsatte 2,2 miljarder kronor och gjorde en rörelsevinst på 60 miljoner under fjolåret, ägs enligt Holdings till nästan 45 procent av Vargas Holding som är Harald Mix och Carl-Erik Lagercrantz gemensamma bolag. Grundaren Stefan Jansson har 17 procent och AMF Pension ligger på 10 procent efter skjutit till 950 miljoner kronor hösten 2022. Cherry Ventures har inget innehav så vitt Breakit kan se. 

Lämnar styrelsen i Polarium gör den före detta Telia-chefen Johan Dennelind. Han är rådgivare till Vargas och kommer enligt pressmeddelandet från batteribolaget fokusera på andra investeringar och bolag inom den sfären. Där hittas bland andra Northvolt och H2 Green Steel. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer