Sök

Sparkade 800 för ett halvår sedan – nu ångrar sig Slack (och vill utveckla AI)

SlackSalesforceTech

Lidiane Jones är ny vd för Slack – och öppnar armarna för nyss sparkade Slack-medarbetare. Foto: Istockphoto

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

”Hej, det är Slack…jag har saknat dig.”

Typ alla känner sig pressade av AI-kapplöpningen. Så pressade att de till och med är villiga att göra det många i regel fruktar – ringa riktigt obekväma samtal.

Vi på Breakit får i alla fall förmoda att det är det som väntar chattappen Slack. Bolaget köptes för två år sedan upp av Salesforce i en affär värd nära 300 miljarder kronor och samtidigt som moderbolaget fortfarande försöker hantera pandemiårens rekryteringsrace så ser det potential att värva lite fler till Slack. Det skriver Fortune

Slack-vd:n Lidiane Jones skriver i ett mejl till de anställda att bolaget ska tillsätta ” ett signifikant antal nya roller”, enligt tidningen. Fokus för de nya tjänsterna ska vara AI.

Det finns en prekär twist i sammanhanget. Beskedet kommer bara sex månader efter att Salesforce kapade 10 procent av sin arbetsstyrka på 8.000 personer. 

Till de obekväma samtalen då. Så här skriver Lidiane Jones i utskicket till medarbetarna: 

”Vår förhoppning och vårt mål är att välkomna tillbaka några tidigare Slack-anställda bland de nya rekryterna, vars kompetenser kan hjälpa oss driva det här spännande arbetet framåt [...] Jag kan inte bärga mig till att se vad vi kan åstadkomma nästa räkenskapsår.”

Läs mer