Sök

Annica Rantala lämnar Stronger – nu tar Martin Hansson över

Strongere-handel

Martin Hansson blir ny vd för Stronger och ersätter Annica Rantala. Foto: Press/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Pressade e-handlaren byter vd.


I slutet av förra sommaren kunde Breakit avslöja att e-handlaren Stronger var tvungna att spara och flera personer fick lämna bolaget.

Nu lämnar också bolagets vd Annica Rantala och ersätts av Martin Hansson. Han kommer senast från rollen som kommersiell chef på Peak Performance. 

“Martins ledaregenskaper och kommersiella erfarenhet kommer att vara Stronger till gagn i den tillväxtambition som bolaget har, där vi arbetar på att bredda vår kanalmix för att nå fler kunder med vårt varumärke och våra produkter”, säger Jens Christian Buhl, styrelseordförande i bolaget. 

Har vuxit snabbt de senaste åren

Stronger har vuxit snabbt de senaste åren men hur det såg ut förra året vet vi inte ännu. 2021 ökade omsättningen till 383 miljoner från 308 miljoner året innan. Men resultatet föll från 44 miljoner till 10 miljoner. 

“Min resa med Stronger har varit fantastiskt kul och spännande”, säger Annica Rantala i ett pressmeddelande. 

“Tillsammans med teamet har jag byggt upp ett starkt strukturkapital och det är nu dags för bolaget att gå in i nästa fas där alla förutsättningar finns för fortsatta framgångar.”

Stronger grundades 2014 av Henrik GrundénJuri Gendelman och Joel Almqvist som fram till sommaren 2021 hade full kontroll över bolaget. Då köpte riskkapitalbolaget Polaris 51 procent av aktierna i en affär som värderade bolaget till cirka 1,5 miljarder kronor, enligt Breakits källor.

"Annica har med gott resultat drivit en kraftig internationell tillväxt i vd-rollen sedan 2020"; säger Johan Pernvi, styrelseledamot och representant från majoritetsägaren Polaris.

"Styrelsen och ägarna tackar Annica för hennes stora engagemang och insatser för Stronger.” 

Ska bredda bolagets kanaler

Martin Hansson har, förutom bakgrunden på Peak Performance, även jobbat på Nike och Coca-Cola.

"Det har varit ett hårt klimat för detaljhandeln den senaste tiden, men det är en spännande tid att ta över uppdraget som vd för Stronger med den resa som bolaget är på med att utveckla sina försäljningskanaler, där egen e-handel fortsatt är hjärtat i bolaget, men där man breddar sina kanaler", säger Martin Hansson i ett pressmeddelande.

"Jag ser fram emot att vara en del av den resan i samarbete med ledningsgruppen och styrelsen.”

LÄS MER: Storägaren i Stronger – “Det är bra att få in nytt blod”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer