Sök

Nividas gick i konkurs – nu räddas de av Footway

FootwayNividas

Daniel Mühlbach, vd Footway. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Skojätten köper finansmannens glasögon.

I slutet av januari kom beskedet att Malin Markerud slutade som vd på glasögonmärket Nividas för att börja jobba på klädmärket John Henric. Med facit i hand var det kanske en föraning om vart bolaget var på väg. I april försattes nämligen Nividas i konkurs.  

”Jag har förstått att man haft en sämre utveckling än vad man hade hoppats på under 2022”, sa konkursförvaltaren Nils Åberg i samband med beskedet.

Nividas grundades 2014 av Axel Jacobsson, Sebastian Pruszynski och Maja Kölqvist och bolaget har dragits med förluster under hela sin livstid. Det senast tillgängliga bokslutet är från 2021 och visar på en omsättning på 27,5 miljoner kronor och en förlust på 5,9 miljoner. 

Bland investerarna märks bland annat finansmännen Patrik Brummer och Martin Bjäringer. De var med och sköt till 12,4 miljoner kronor för att rädda bolaget hösten 2022.

Nu skriver DI att konkursboet köps upp av e-handlaren Footway. Det börsnoterade bolaget med fokus på skor och skotillbehör köper Nividas e-handelsplattform, de immateriella rättigheterna och resten av det svenska lagret. Köpeskillingen är okänd. 

Affären bekräftas av konkursförvaltaren Nils Åberg. Footway har inte släppt ett pressmeddelande om köpet. DI har sökt vd:n Daniel Mühlbach utan att få en kommentar. 

Störst ägare i Footway är fastighetsmagnaten Rutger Arnhult. Han äger 29 procent av kapitalet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer