E-handelsbolaget, som säljer motorcykelhjälmar och andra mc-tillbehör, redovisar en omsättning om 345 miljoner kronor för det första kvartalet, en minskning med 22 procent i lokala valutor (och med 18 procent översatt till svenska kronor).
“En tuff marknad pressade försäljningen, men vår goda likviditet innebar att vi kunde fokusera på att förbättra marginalerna”, skriver bolagets tillförordnade vd Willem Vos i rapporten.
Precis som många andra bolag, till exempel Revolutionrace och Truecaller, har Pierce noterat en något ljusare utveckling under våren än under vintern.
“Utsikterna för marknaden som helhet är fortfarande osäkra, men vi har noterat att utvecklingen är något bättre i början av det andra kvartalet än den var under det första”, skriver Willem Vos.
Mer minus
Pierce prisökningar har inte fullt ut kunnat motverka bolagets höjda inköpskostnader och bruttomarginalen backade därför med 1,3 procentenhet, till 39,7 procent, om man jämför med januari-mars 2022. Däremot ökade bruttomarginalen om man jämför med det fjärde kvartalet, framhåller bolaget.
Rörelseresultatet försämrades till minus 21 miljoner kronor (-12). Bolaget, som förra våren tog in nästan 350 miljoner kronor i en nyemission, håller på att implementera åtgärder för att sänka kostnaderna.
“Vi är konservativa när det gäller inköpsvolymer, håller i våra kostnader och fokuserar på att genomföra vårt lönsamhetsprogram”, skriver Pierce vd i rapporten.
Största ägare i Pierce är numera Verdane som köpte aktierna av grundarna Daniel Petersen och Stefan Rönn när de tackade för sig sommaren 2022. Duon gjorde även en bra affär när de sålde aktier för många miljoner i börsnoteringen våren 2021.
Priset inför noteringen låg på 64 kronor per aktie. Aktien har harvat kring 9-10 kronor sedan i somras, och stängde på 9,68 kronor på torsdagen. Men rapporten fick aktien på fall. Efter en halvtimmes handel på fredagen hade den backat 25 procent i tunn handel. Pierce återfanns långt ner på listan när Breakit rankade Stockholmsbörsens e-handelsbolag tidigare i veckan.