Sök

Joakim Lundell om krisen i Ilija Batjlans SBB: "Det enda rätta"

SBBBörs

Joakim Lundell.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Influencern om krisande fastighetsbolaget.

Joakim Lundell förekommer ganska frekvent i våra spalter. Handlar det inte om ett haverat börsprojekt, har det handlat om hans självbiografi, hans lysande affärer eller hans och sambon Jonnas trubbel med Skatteverket. 

Men Joakim Lundell har också investerat i aktier och han verkar ha smak för hög risk. I en intervju med Aftonbladet tidigare i år berättade han att han hade förlorat 6 miljoner kronor när Elon Musks Tesla föll rejält på börsen. 

Även om han inte tyckte det var så speciellt roligt så var han ändå trygg med det. 

“De där pengarna har jag lagt där för att de ska ligga där i tio år, men det är inte kul att se”, sa han till Aftonbladet i januari. 

“Det tror jag inte att någon tycker. Men jag försöker ändå tänka att det vänder”.

Men det verkar som att det inte är den enda högriskaktie som Lundell har investerat i. I ett inlägg om SBB på Investmentcouple, en Instagramsida som handlar om börsen, ger han, i det lilla, sin syn på utvecklingen i Ilija Batjlans hårt ansatta fastighetsbolag. SBB har rasat på börsen, fått sänkt kreditbetyg och tvingats ställa in utdelningen och sen rasat ännu mer på börsen. 

Om Joakim Lundell äger aktier i bolaget vet vi inte, men han stöttar i alla fall SBB:s styrelses beslut om att ställa in utdelningen.

“Bra beslut av SBB, även om man självklart gillar utdelningen så var detta det enda rätta i denna situation”, skriver han i kommentarsfältet på ett inlägg.

Läs mer