Sök

Carla rekryterar Marika Baltscheffsky från Meds

CarlaElbilar

Marika Baltscheffsky, marknadschef på Carla. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Marika Baltscheffsky lämnar nätapoteket Meds för bilhandlaren Carla.

Startupen Carla bygger en nischad marknadsplats för att sälja och köpa elbilar. En satsning som har lockat tunga investerare som Sophie Stenbeck, VNV Global, Luminar Ventures och Bonnier Ventures. Den sistnämnda investeraren ledde i fjol en nyemission på 205 miljoner kronor i bolaget.

Nu har Carla rekryterat Marika Baltscheffsky från nätapoteket Meds. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från nätapoteket Meds där hon hade samma roll.

"När Carla hörde av sig presenterade de ett uppdrag som helt enkelt var för kul för att tacka nej till. Det är en otroligt spännande bransch som står inför stor transformation", säger Marika Baltscheffsky.

Carlas vd Patrik Illerstig säger följande om rekryteringsprocessen:

“Vi har gått igenom över 500 kandidater för att hitta rätt person som ska ta oss till att bli hela Sveriges favoritbilhandlare – och Marika, en av Sveriges mest profilerade marknadschefer, är rätt person för jobbet.”

I slutet av förra året berättade Marika Baltscheffsky för SvD om sin kamp mot cancer. Hur hennes arbete med att sälja in Meds plötsligt följde med henne in i privatlivet som storkonsument av mediciner efter att hon diagnostiserats med Hodgkins lymfom.

I dag är hon återställd, men ännu inte formellt friskförklarad.

“När jag var sjuk blev det tydligt hur viktigt det är att kunna få mediciner levererade till dörren när du inte orkar ta dig upp ur sängen och hur viktigt det är att verkligen hålla leveranser. Om en kjol eller ett läppstift kommer en dag sent spelar det kanske inte så stor roll, men det är extremt viktigt att livsavgörande mediciner kommer i tid”, sa hon till SvD då.

Läs mer