Sök

Jätten säger upp 7000 – skrotar hajpade satsningen

DisneyStreaming

Bob Iger, vd för Walt Disney. Foto: TT/Istockphoto

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Skulle vara nästa digitala revolution. Nu läggs avdelningen ner.

Walt Disney har inlett nedskärningarna som innebär att 7.000 tjänster ska bort från jätten, skriver Reuters. Bolaget som meddelade sparpaketet tidigare i år vill skapa en mer strömlinjeformad verksamhet. Det skriver bolagets högsta chef Bob Iger i ett brev till de anställda. 

Konglomeratet vill spara 5,5 miljarder dollar, motsvarande över 55 miljarder kronor, och enligt källor till Reuters är det tv-produktion och förvärvsenheten som får känna av yxan mest. Men även satsningen på hajpade metaverse (som för övrigt Mark Zuckerberg frälstes av så till den grad att han döpte om Facebook till Meta), skrotas, enligt Wall Street Journal

Disney hade ett team på 50 personer som arbetade med metaverse-strategier. 

Just Mark Zuckerberg kom att bli något av en poster boy för metaverse, det digitala alternativa universumet dit vi i framtiden skulle mötas och leva ut våra sanna drömmar. Även han har i tystnad begravt metaverse-satsningen, skrev sajten The Street nyligen. 

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer