Sök

Günther Mårder lämnar Företagarna efter 9 år: ”Sparar inte på krutet”

Företagarna

Günther Mårder, vd för Företagarna.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Han har blivit känd som Sveriges snålaste man.

Han har lett Sveriges största nätverk för företagare i snart ett decennium – och kallats Sveriges snålaste man – men nu meddelar Günther Mårder att han lämnar vd-posten i Företagarna.

"Det var aldrig ett lätt beslut, men nu var det dags. Jag är särskilt stolt över att vi har vänt medlemsutvecklingen med kraft och att Företagarnas röst i debatten är så stark”, säger han i en kommentar.

Under Günther Mårders tid som vd har fokus legat på att få ordning på finanserna och öka antalet medlemmar. Företagarnas ordförande Fabian Bengtsson är nöjd med vd:ns arbete, att vända underskott till ännu större överskott.

”Günther är den vd som suttit längst sedan 1905, och vi står nu bättre rustade än någonsin att byta vd utan att tappa fart”, säger han.”

Günther Mårder kommer att stanna kvar på posten till oktober månad och menar att de kommande månaderna inte kommer innebära någon tillbakalutad ledarstil. 

"Jag är känd för att vara sparsam, även om jag föredrar ordet ekonomisk, men jag kommer inte att spara på krutet det kommande halvåret. Fler medlemmar, ännu starkare ekonomi och fler politiska segrar står på dagordningen.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer