Sök

Nätapoteket Meds tar in nytt kapital – värdering kapas drastiskt

Meds

Björn Thorngren, Meds

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Brev till aktieägarna avslöjar kraftigt sänkt värdering.

I slutet av sommaren var nätapoteket Meds på väg att kliva in på börsen. Så blev det inte utan efter att ha skjutit upp noteringen bestämde sig de till slut för att skrot börsplanerna. Bakgrunden var att börsklimatet inte ansågs tillräckligt gynnsamt. 

Nu är bolaget på väg att ta in nytt kapital och då till en betydligt lägre värdering än tidigare. Det framgår av ett brev som bolagets vd Björn Thorngren skickat till aktieägarna och som Dagens Industri tagit del av.

I brevet skriver Thorngren att de har säkrat 50 miljoner i en nyemission från än så länge hemliga investerare och att de öppnar för att ta in ytterligare 31,9 miljoner från befintliga ägare. Får de in de pengarna har de säkrat finansiering för att ta sig till lönsamhet uppger bolaget.

När det nya kapitalet nu tas in görs det till en betydligt lägre värdering än tidigare. I nyemissionen värderas bolaget till ungefär 750-780 miljoner kronor efter investerat kapital. Det är hela 45 procent lägre än när Meds tog in pengar i mars förra året. 

Meds omsatte 470 miljoner kronor med en förlust på 107 miljoner 2021.

Intresserad av e-handel? Den 25 april samlar Breakit den svenska e-handelseliten, bland annat Pär Svärdson, på E-Com Day för att djupdyka i de viktigaste frågorna för e-handlare just nu. I samband med eventet släpper vi även vår kartläggning "Sveriges 50 högst värderade e-handlare – och 30 rising stars"Biljetter finns här - först till kvarn."

Läs mer