Sök

Flexion Mobile hjälper spelutvecklare – omsatte en kvarts miljard förra kvartalet

FlexionMobilspel

Jens Lauritzon, vd för Flexion Mobile. Foto: Press/Istockphoto

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De hjälper mobilspelsutvecklare att lyfta och lyfte själv sin omsättning med över 100 procent under det förra kvartalet.

Nyligen tog Flexion in 25 miljoner i en nyemission och med pengarna satsar bolaget på att bli en ny svensk småspararfavorit.

Vi har flera gånger berättat om doldisbolaget Flexion Mobile (som med den logiken knappast bör kallas för en doldis längre). Bolagets affärsidé är att hjälpa små spelutvecklare att få omsättningen att öka genom att hjälpa till att få in dem i flera appbutiker. 

Bolaget grundades av storägaren och vd:n Jens Lauritzson, med bas i London, för 15 år sedan. 

Under onsdagsmorgonen ramlade den färska rapporten in för det senaste delåret. Den visar ännu ett rekordkvartal för Flexion. 

Bolagets omsättning växte med 108 procent till 21,7 miljoner pund, 275 miljoner svenska kronor. Det justerade rörelseresultatet växte samtidigt till 1,6 miljoner pund från 400.000 året innan, motsvarande en ökning från 5 miljoner kronor till över 20 miljoner kronor. 

”Vi stängde 2022 med ännu en höjdpunkt då vi rapporterade det sjunde raka kvartalet med omsättningsrekord”, skriver Jens Lauritzson i vd-ordet. 

I december tog Flexion in 25 miljoner kronor i en nyemission. Vd:n förklarar beslutet med att man inte ville riskera att sitta på en skral kassa i dessa tider utan har valt att inta en stark position. Det nya kapitaltillskottet ska också öka Flexions exponering mot svenska småsparare, skriver Jens Lauritzon.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer