Sök

Annonssamarbete med Dintero

Laddstartupen tar över Norden – med hjälp av smart betallösning

Dintero

Tobias Lundgren

Flera laddningsoperatörer i en enda app, det är nyckeln till framgång för norska bolaget Elton. Nu expanderar de vidare – uppbackade av betallösningen Dintero.
”De har alltid varit sugna på att hitta och utveckla nya lösningar tillsammans med oss”, säger Eltons vd Jørgen Elton Nilsen om samarbetet.

Eltons lösning för en smidigare elbilsladdning har snabbt blivit en nordisk succé. I dag är de uppkopplade mot 30 000 laddare i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Genom Elton får användarna tillgång till laddare från OKQ8, Eon, Circle K, Ionity och många fler.

Det som har gjort appen så populär är möjligheten att betala på ett och samma ställe, oavsett operatör, något som länge har efterfrågats bland elbilsentusiasterna.

”Vi har lagt väldigt mycket kraft på att göra lösningen bra, vilket är det enda sättet att få många användare. Om tjänsten inte fungerar på ett önskvärt sätt väljer kunderna något annat. Nu har vi hittat vår form och raffinerat produkten, och det är dags att utöka den ytterligare”, säger Jørgen Elton Nilsen.

”Viktigt med en partner som är på tå”

I Sverige har Elton endast varit aktiva under 18 månader, men siktar på att få samma status här som de har fått i grannlandet Norge – ett av världens mest elbilstäta länder.

Under resans gång har de varit stöttade av landsmännen på betallösningen Dintero.

”De har varit med oss hela vägen, från att vi var en startup som ville uppnå något stort. Då letade vi inte bara en betallösning utan en partner som tänkte och jobbade som oss. Allt det hittade vi i Dintero”, säger Jørgen Elton Nilsen och fortsätter:

”Som startup är det väldigt viktigt med en partner som är på tå. När vi har inspel kring tjänsten så lyssnar de och plötsligt får vi funktionerna som vi efterfrågade. De är väldigt sugna på att bygga nya och smarta lösningar tillsammans med oss.”

Till exempel lanserade Dintero och Elton möjligheten att lagra betalkort – och den första lösningen för att sömlöst betala med Vipps – direkt i appen. Nu utvecklar de en liknande funktion för MobilePay och Swish, allt för att de ska kunna fortsätta växa ihop på den nordiska marknaden.

”Har mer eller mindre vuxit ihop”

För Elton är det också viktigt att Dintero har stöd för kreditkort från hela världen.

”Under turistsäsongen är det väldigt många utländska gäster som använder vår tjänst. Att de kan använda sina egna kreditkort direkt i appen är en stor fördel. Sedan hjälper de oss även med hela administrationssidan, där de har full koll på alla betalningar och kundernas kort i systemet.”

När Elton nu tagit klivet in på den svenska och den större nordiska marknaden är de glada att ha Dintero som stabil samarbetspartner.

”Sedan vi inledde vårt samarbete har de varit en viktig partner och vi har mer eller mindre vuxit ihop med dem under åren som gått”, avslutar Jørgen Elton Nilsen.

LÄS MER: Så här kan Dintero hjälpa ditt företag!

Läs mer