Sök

Footway faller brant på börsen efter Breakits avslöjande

Footwaye-handelBörs

Daniel Mühlbach, vd och grundare Footway.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Footways preferensaktie fick ta emot rejäla smällar på torsdagen.

Kursfallet kommer efter Breakits avslöjande om att ett stort gäng leverantörer vänt sig till Kronofogden för att försöka få betalt av e-handelskoncernen.

På torsdagen avslöjade Breakit att 15 olika leverantörer har inlett processer hos Kronofogden i ett försök att få betalt av den börsnoterade e-handelsgruppen Footway. Det handlar sammantaget om 18 ärenden och det totala beloppet som krävs via betalningsföreläggandena uppgår till minst 11 miljoner kronor.

Av förra kvartalsrapporten, som släpptes i februari, framgick att bolaget bara hade 6 miljoner kvar i likvida medel.

Men marknaden verkar ändå vara överraskad över vidden av Footways uppenbara likviditetsproblem.

Footway har två aktieslag noterat på Stockholmsbörsens lista First North, en stamaktie av serie B och en preferensaktie. Den senare noterades redan 2015 och det är framför allt den som har fallit i värde under torsdagen.

Fallet, som inleddes kort efter att Breakit släppt artikeln om Footway, uppgick tidvis till 55 procent. Kring klockan 15.15 handlades preferensaktien kring 59 kronor, en nedgång med 35 procent under handelsdagen.

Footways preferensaktie ger rätt till utdelning och för 2022/2023 uppgår den till 8 kronor uppdelat på fyra tillfällen. Nästa utbetalningsdag är i april. Kursnedgången i preferensaktien under torsdagen tyder starkt på att aktiemarknaden tycker att risken för krympt, eller till och med inställd, utdelningen har ökat.

Läs mer