Sök

Ampli ventures satsar 15-20 miljoner i Carcare

Ampli VenturesCarcareSaaS

Adrian Iredahl och Hannah Meiton. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Hannah Meiton och Adrian Iredahls Ampli Ventures investerare i Östersundsbolaget Carcare.

SaaS-bolaget Carcare från Östersund sysslar, som namnet antyder, med bilar. För att vara mer exakt så har bolaget tagit fram en plattform som ska göra bilhandlare och andra aktörer i bilbranschen mer effektiva genom att automatisera många idag manuella processer. 

Den idén tror investeraren Ampli Ventures på, som har satsat i bolaget. Exakt hur mycket pengar de trycker in i Carcare avslöjar de inte, men mellan 15 och 20 miljoner kronor handlar det om. 

“Vi är väldigt imponerade över vad teamet på Carcare har åstadkommit. De har på kort tid lyckats innovera inom en ganska traditionell bransch och lyckats knyta till sig flera av Nordens ledande bilhandlare som kunder” säger Adrian Iredahl, medgrundare och partner på Ampli Ventures.

Carcare omsatte 8,7 miljoner kronor 2021 med ett minusresultat på 0,2 miljoner kronor.

Lars Eriksson är vd på SaaS-bolaget och han kommenterar de nya ägarna såhär:

“Vi är väldigt glada över att få in Ampli Ventures som investerare. De delar vår vision och vi ser ett stort värde i deras erfarenhet av att stötta SaaS-bolag att växa. Carcare har en spännande framtid och vi ser fram emot att fortsätta utveckla produkten och att ta den till fler marknader.”

Pengarna som de tar in nu beräknas vara tillräckliga för att börja ta bolaget till nya marknader.

Ampli Ventures grundades 2022 av Adrian Iredahl och Hannah Meiton, pengarna som investeras kommer idag framförallt från investeringsbolaget Alfvén & Didrikson. Investeringarna som Ampli gör är fokuserade på SaaS-branschen.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer