Sök

Har sparkat 80 procent men är inte nöjd – Elon Musk sparkar ännu fler

TwitterSociala mediervarsel

Elon Musk. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Twitter-vd:n ska ha brutit sitt löfte vid minst tre tillfällen.

I slutet av november samlade Elon Musk de Twitter-anställda som fanns kvar (två tredjedelar hade redan lämnat) i högkvarteret i San Francisco och gav sitt ord: Nu var storvarslet över. 

Men trots löftet verkar Twitter-chefen inte ha slutat sparka sin personal, skriver The Verge.

Enligt sajtens källor fick ett dussintal Twitteranställda inom försäljning och utveckling besked i förra veckan om att de ska bort från företaget. Det är den tredje omgången uppsägningar sedan Elon Musk gav sitt löfte till personalen i höstas. 

Om den senaste rundan blir den sista återstår att se. Vad som framkommer med all större tydlighet är att Elon Musk inte är nöjd med företaget som han köpte för hisnande 44 miljarder dollar i fjol. 

The Verge skriver att hur annonser riktas på Twitter är ett av Elon Musks största irritationsmoment. Internt ska Elon Musk ha gett order om att fixa annonserna inom en vecka, enligt medieuppgifter. Vad som händer om Elon Musk inte blir nöjd med resultatet kan man bara spekulera om. 

Sedan Elon Musk intog Twitter med ett handfat och en ordvits så har omkring 80 procent av personalen lämnat, varav lejonparten inte gjort det på frivillig basis, skrev Engadget i slutet av januari. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer