Sök

Sofie Zettergren blir ny CFO på Matsmart

Matsmarte-handel

Sofie Zettergren, CFO Matsmart.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Först Wolt och nu Storytel. Livsmedelsräddaren Matsmart fortsätter att värva nyckelpersoner från stora techbolag. Ny CFO på bolaget blir Sofie Zettergren.

Som om inte det vore nog. Bolaget meddelar samtidigt att man går in på sin sjätte marknad.

För mindre än en vecka sedan skrev vi när Matsmart rekryterade Kris Beyens från budbolaget Wolt till ny ordförande. Nu har bolaget gjort det igen. Det vill säga Matsmart har värvat en nyckelperson från ett större techbolag. 

I ett pressmeddelande skriver Matsmart – som har profilerat sig som en maträddare som säljer varor som annars hade riskerats att slängas – att Storytels tidigare finanschef Sofie Zettergren går över till en liknande roll på bolaget. 

”Sofie har varit med på hela Storytels tillväxtresa och internationella expansion. För oss som

europeisk scale-up är är det självklart extremt värdefulla erfarenheter”, säger Peter Beckius som delar vd-posten tillsammans med Karl Andersson

I samband med nyheten om den nya finanschefen meddelar vd:n att bolaget nu går ut på sin sjätte marknad, Österrike. Som marknad beskrivs det centraleuropeiska landet ha en potential likvärdig med Sverige. 

”CFO-rollen är en nyckelroll i ledningsgruppen och viktig både för nuvarande och kommande framgångar”, säger Peter Beckis vidare. 

Sofie Zettergren kommenterar sitt nya uppdrag så här: 

”Matsmart är ett jättespännade bolag som ligger väldigt rätt i tiden: med hållbara erbjudanden som alla har råd med. För mig personligen betyder visionen mycket, att bolaget har en positiv påverkan på samhället. Och sedan gillar jag verkligen att jobba i entreprenörsdrivna företag, med korta beslutsvägar och hög flexibilitet, men också med mycket själ och hjärta.”

Mellan 2020 och 2021 ökade Matsmart sin omsättning med nära 47 procent till 722 miljoner kronor. Förlusten fördubblades samtidigt till minus 186 miljoner kronor. 

Under det gångna året tog Matsmart – eller Motatos som bolaget heter utanför Sverige och Finland – in 400 miljoner kronor i kapital, pengar som ska användas för att snabba på bolagets expansion. Rundan leddes av SEB Private Equity (bolagets största ägare) och Exor Capital.

Matsmarts grundare och vd Karl Andersson är en av talarna på Breakits E-com Day – säkra dina biljetter här

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer