Sök

Northvolt om börsryktena: ”Inte aktuellt idag”

Northvolt

Nortvolts vd Peter Carlsson.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Northvolt till börsen med en värdering på över 200 miljarder kronor. Så löd rubrikerna igår.

Men hur mycket sanning ligger det i att batterijätten förbereder en börsnotering? Northvolts kommunikationschef har ett rakt besked:

”Det är inte aktuellt idag.”

Svenska batterifabriken Northvolt ryktas vara på väg till börsen med en värdering på minst 210 miljarder kronor. Det var igår som källor till Reuters uppgav att diskussioner förs med banker om en notering inom det närmsta året. Enligt uppgifterna är det aktuellt med en börsintroduktion antingen i USA eller Europa. Vid Northvolts senaste kapitalrunda i januari 2021 värderades bolaget till motsvarande 125 miljarder kronor. 

Northvolts kommunikationschef Anders Thor kommenterar börsryktena i DI 

”Sådana här rykten är en naturlig del av den finansiella världen”, säger han. 

Kommunikationschefen säger vidare att bolaget kommer att behöva mer kapital framöver och att man ser det som naturligt att gå in på börsen på sikt. 

”Men det är inte aktuellt idag”, säger han.

Northvolt har hittills tagit in ungefär 8 miljarder dollar, motsvarande ungefär 80 miljarder svenska kronor, i riskkapital och lån för att bygga sin batterifabrik i Skellefteå. Bland investerarna finns Cristina Stenbeck och Spotify-grundaren Daniel Ek

Projektet är ett av de största nya industriprojekt i Sverige under de senaste decennierna och fabriken kommer när den blir klar täcka en större yta än Gamla Stan i Stockholm.

UNIK LISTA: Här är Northvolts hemliga ägare – namn för namn (doldisarna, miljardärerna, jättarna)

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer