Sök

Stenbeck hyllar Ek: ”En av de mest imponerande”

SpotifyStreaming

Cristina Stenbeck. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nu berättar Cristina Stenbeck varför hon valt att skiljas från Spotify – och vad hon planerar att göra de över 100 miljoner hon har investerade i streamingtjänsten.

Cristina Stenbeck hoppar av Spotifys styrelse.  Det framkom i dokument som skickades till den amerikanska finansmyndigheten, SEC, förra veckan.

I dokumenten skrev Spotifys grundare och vd Daniel Ek

”Jag vill tacka Cristina för hennes värdefulla bidrag till vårt företag, och för att hon dedikerat har tjänstgjort i vår styrelse i nära sex år.”

Nu kommenterar även investeraren och den tidigare Kinnevik-ordföranden sin sorti och hur hon ser på engagemanget för streamingtjänsten framåt. 

”Jag kommer att behålla mina aktier”, säger Cristina Stenbeck till DI

I mejlet till nyhetssajten hyllar hon Daniel Ek. 

”Daniel Ek är en av de mest imponerande vd:ar jag har jobbat nära”, skriver Cristina Stenbeck och kallar åren i Spotify för några av de bästa i hennes yrkesliv. 

Hon motiverar sitt avhopp med att det inte är tänkt som ett livslångt uppdrag att sitta i Spotifys styrelse. Nu var ett bra tillfälle att kliva av. 

Cristina Stenbeck hade vid årsskiftet nära 48.000 aktier i Spotify samt ytterligare nära 40.000 genom sitt bolag Vedere i Luxemburg. Merparten av Cristina Stenbecks innehav köptes under 2020 då Spotifys kurs låg på 214 dollar aktien, jämfört med 121 dollar idag.

Det betyder att Cristina Stenbecks ägarandel är värd cirka 114 miljoner kronor och att ungefär 90 miljoner kronor har gått upp i rök sedan 2020. 


Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer