Sök

Satsade på Boxbollen – nu ska Redgert köra vidare på investerarspåret: ”Vi bygger ju business”

Redgert CommsPR

Daniel Redgert, vd på Redgert group. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Han har byggt ett 100 miljoner-bolag i PR-branschen och har Pernilla Nyrensten och Kim Kardashian som förebilder.
Nu vill Daniel Redgert vrida verksamheten mer mot investeringar – och ta en mer aktiv roll i företagen.

”Vi har förstått hur mycket möjligheter som finns där ute.”

I samband med att Daniel Redgert och hans Redgert Group sprängde 100 miljonervallen i slutet av förra året sa byråchefen till Breakit att han ville se fler investeringar. Bolaget har redan gått in som ägare i Boxbollen, det svenska träningsbolaget som har tagit hjälp av Khloé Kardashian i sin marknadsföring och har fått gratis draghjälp av Bill Gates

Nu Berättar Daniel Redgert i en lång intervju i Resumé att det finns en ambition att utveckla investerarbenet ytterligare. En långsiktigt mål är att 50 procent av verksamheten ska vara konsultverksamhet och resterande portföljbolag. Dessutom ska konsultverksamheten vara ännu mer affärsorienterad, snarare än bara stanna vid PR och marknadsföring. 

”Vi bygger ju business”, säger Daniel Redgert, som redan vid 26 års ålder släppte sin självbiografi ”Vem fan är han??” och som först hade ambitioner om att bli känd och kanske en dag leda Mello. 

Till Resumé säger han nu att tankarna har utvecklats under det egna företagsbyggets gång. 

”Jag tror att vi i det dagliga arbetet förstår hur mycket möjligheter som finns där ute.”

Målet är att bli en blandning av företagen Accenture och Procter & Gamble.

På den egna kundlistan finns bland annat paret Nyrensten, Pernilla och Niclas, som har byggt det börsnoterade miljardbolaget Revolutionrace. I samband med Revolutionrace notering blev Pernilla Nyrensten historisk. Hon blev den första kvinna på de 160 år som Stockholmsbörsen funnits att som grundare och vd ta ett bolag till börsens huvudlista.

Pernilla Nyrensten är också en av de förebilder som Daniel Redgert listar i intervjun med Resumé. En annan är den amerikanska superinfluencern och entreprenören Kim Kardashian, som han också hoppas få jobba med en dag. 

Redgert Group omsatte totalt 108 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. Det är en ökning på drygt 100 procent jämfört med det föregående årets omsättning på 47,4 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer