Sök

Paret Nyrensten ändrar sig – har sålt aktier för 135 miljoner

Revolutionracee-handel

Pernilla och Nicklas Nyrensten, grundare Revolutionrace. Foto: Towe Boström

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

För bara ett par månader sedan sa Pernilla Nyrensten att en aktieförsäljning inte fanns på kartan. Nu har grundarparet sålt 12 procent av sitt innehav – för 135 miljoner kronor.

Pengarna är en del av ”vår långsiktiga finansiella planering”, uppger Niclas Nyrensten.

Efter förra veckans starka rapport – och efterföljande rally på börsen – har Revolutionrace-grundarna Pernilla och Niclas Nyrensten för första gången sålt aktier i bolaget sedan börsnoteringen. 

Totalt har paret gjort sig av med aktier för 135 miljoner kronor, motsvarande 12 procent av hela deras innehav som nu värderas till strax över en miljard kronor. Det rapporterar DI

Niclas Nyrensten förklarar för sajten att försäljningen är ”en del av vår långsiktiga finansiella planering”. Han påpekar samtidigt att paret, som byggt det färgglada outdoorbolaget från grunden, fortfarande är en av bolagets största ägare. 

Revolutionraces största ägare är Harald Mix riskkapitalbolag Altor med 31 procent av aktierna. Paret Nyrensten kontrollerar genom sitt bolag Nyrensten Global Holding 23,3 procent av bolaget efter den senaste affären. 

Försäljningen kan beskrivas som oväntad. 

I samband med att Pernilla Nyrensten klev ner från vd-posten förra året sa hon att hon och maken inte planerade några aktieförsäljningar men att det kunde hända att ”vi säljer av något löpande”. Så sent som i november i fjol stod hon på sig. En aktieförsäljning var inte aktuell. 

Revolutionrace aktievärde är långt från sina glansdagar. När bolaget noterades var det med en teckningskurs på 75 kronor. Som högst, i början av 2022, kostade en aktie 108 kronor. Det kan jämföras med fredagens stängningskurs på 41 kronor. 

I samband med börsintroduktionen sålde paret Nyrensten aktier för 600 miljoner kronor

LÄS MER: Revolutionrace Niclas Nyrensten träder fram från kulisserna: "Jag är lyckligt lottad"

LÄS MER: Svenskens tropiska entreprenörsby växer – nytt grundarpar har köpt tomt

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer