Sök

Efter världsstjärnorna – nu ska svenska artister utforska metaverse i Roblox

RobloxMusikGaming

Theodor "Theoz" Haraldsson. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Theodor “Theoz” Haraldsson är redan stor i den digitala världen efter att han slog igenom på Tiktok redan när appen hette Musically. Nu ska han ta klivet in på Roblox med sin egna värld i det populära spelet.

Artister som Lizzo och Ariana Grande har redan gjort entré i spelens värld för att bjuda människor världen över på digitala konserter. När Ariana Grande hade livekonsert var det i Fortnite, ett spel som vanligtvis går ut på att 100 spelare tävlar om att vara sista överlevaren i en match och därmed krävde att utvecklarna skapade ett särskilt evenemang.

Men i spelet och metaverset Roblox, där bland annat Lizzo har haft konsert, har olika kreatörer och bolag möjligheten att skapa sitt eget innehåll. Det gör att Warner Music Nordics tillsammans med spelutvecklaren Go Maddox Interactive och musikmediebyrån Emperial har kunnat utveckla sin egna digitala konsertupplevelse där influencern och artisten Theoz får en hel värld skapad för sig.

Theoz heter egentligen Theodor Haraldsson och hans värld i Roblox får namnet Theoz Vinterland. Lanseringen sker den 14 februari och förutom att spelarna ska kunna åka skridskor och köpa saker till sin avatar, så kommer en Roblox-version av Theoz att uppträda med låtar varje halvtimme. En låt är också skriven just för Roblox.

“Det här är en helt unik upplevelse och första gången man skapar en Robloxupplevelse baserad på en nordisk artist. Vi utforskar hela tiden nya vägar till hur vi ska kunna jobba med våra artister och låtar i metaverse och det här är ett perfekt exempel på hur man kan förena de två världarna”, säger Robert Skowronski, A&R på Warner Music i ett pressmeddelande.

Theoz är främst känd från Tiktok och har idag närmare 2 miljoner följare på plattformen. 

“Vi tror starkt på att musik kommer att vara en av de stora bryggorna för att bjuda in den större massan in till metaverse”, säger Tobias Jegenstam, grundare av Go Maddox Interactive.

Läs mer