Sök

Storytel chockhöjer priset – så stor blir höjningen

Storytel

Storytels vd Johannes Larcher. Foto: TT/Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Inflationen är fortfarande stark i omvärlden.

Det märker inte minst Storytels kunder.

Ljudboksbolaget höjer nämligen nu priset på abonnemang som inte har några begränsningar vad gäller lyssnandet, enligt ett utskick till kunderna som Breakit har kommit över. Och bolaget höjer med besked.

Priset på Storytel Unlimited kommer framöver att kosta 229 kronor per månad, en uppjustering med 28 procent från den tidigare nivån, 179 kronor.

“För att vi ska kunna fortsätta att ge dig berättelser av ännu bättre kvalitet, ett större urval och den bästa möjliga upplevelsen av Storytel-appen kommer vi att höja månadspriset för ditt Storytel Unlimited-abonnemang från och med den 6 mars 2023”, skriver bolaget i ett mejl som skickas ut till befintliga kunder i dagarna.

Samtidigt lanserar Storytel en ny abonnemangsform, en modell som funnits på andra marknader sedan tidigare. Om man har vad bolaget kallar Premium får lyssna upp till 100 timmar per månad för 169 kronor. Så många timmar motsvarar cirka 10 böcker. 

Risk för churn?

Bolaget genomför, eller har genomfört, liknande prishöjningar i Finland och Danmark, säger Storytels kommunikationschef Dan Panas till Breakit. 

Hur ser ni på risken för kundavhopp med anledning av prishöjningen? 

“Vi satsar och investerar mycket både användarupplevelse och högkvalitativt innehåll. Det innebär att vi ibland behöver ser över prissättning och abonnemangserbjudande. Vi oss trygga med den här förändringen”, svarar Dan Panas. 

Storytels streamingintäkter uppgick till 742 miljoner kronor i det fjärde kvartalet och merparten av det genererades på den nordiska marknaden. 

Det börsnoterade bolaget, som ännu inte kommit med sitt fullständiga bokslut för 2022, gjorde en rörelseförlust på 342 miljoner kronor under de nio första månaderna av fjolåret. Den totala omsättningen uppgick till drygt 2,3 miljarder kronor under samma period. 

Branschsajten Boktugg har tidigare rapporterat om prishöjningarna

Läs mer