Sök

Revolutionrace visar korten – så gick det

RevolutionraceBörsOutdoor

Pernilla Nyrensten och Paul Fischbein. Foto: press.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Revolutionrace visade på tisdagsmorgonen upp sina siffror för bolagets andra kvartal, oktober till december.

E-handelsbolaget växer kraftigt igen. Aktien handlas upp rejält på Stockholmsbörsen.

Några nyckelpunkter från e-handelsbolagets färska rapport:

Intäkterna uppgick till 509 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt med 30 procent. Därmed bröts trenden med en procentuellt fallande ökningstakt. Under föregående kvartal, juli till september, låg tillväxten på 8,5 procent.

"Vi vinner marknadsandelar och såg en fortsatt god efterfrågan på våra multifunktionella produkter under det andra kvartalet vilket genererade en rekordförsäljning", skriver bolagets vd Paul Fischbein i rapporten. 

Rörelsemarginalen under kvartalet uppgick till 20,7 procent. Det var en minskning från 29,8 procent från motsvarande kvartal året innan. Bolaget har ett mål om att ligga över 25 procent på denna punkt. 

Noterbart är att värdet av Revolutionrace varulager uppgick i slutet av kvartalet 445 miljoner kronor, en minskning med 79 miljoner under tremånadersperioden. 

Tyskland är dragloket

En annan intressant punkt är bolagets tillväxt är absolut högst på bolagets största marknad, Tyskland. Där var ökningen 43 procent under kvartalet, att ställa mot +4 procent i Sverige. 

Bolagets vd sedan i höstas Paul Fischbein antyder att nästa kvartal kan bli tuffare: 

"Under slutet av det andra kvartalet samt inledningen av det tredje kvartalet, noterar vi lägre försäljningstillväxt än för det andra kvartalet i sin helhet. Vi ser emellertid, trots marknadsutmaningarna, möjligheter till fortsatt tillväxt och att öka våra marknadsandelar samtidigt som detta balanseras med kostnadsfokus", skriver han i rapporten, 

Revolutionsrace, som formellt heter RVRC på börsen, håller samtidigt kvar vid bolagets finansiella mål och siktar alltjämt på att sälja friluftskläder för 2 miljarder kronor under nästa räkenskapsår 2023/2024 och samtidigt ha en rörelsemarginal på 25 procent. 

Aktien i e-handelsbolaget steg brant när Stockholmsbörsen öppnade på tisdagen. Efter ett par minuters handel hade kursen gått upp med nästan 15 procent till nivåer strax över 38 kronor. Revolutionrace noterades i juni 2021 och introduktionskursen låg på 75 kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer