Sök

Lista med tidigare Spotify-anställda delas på Linkedin – här är techtalangerna som jagar nytt jobb

Spotify
Spotify. Foto: Anders Wiklund / TT

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Några få dagar efter att Spotify meddelat att närmare 600 anställda sägs upp har en lista med namn på de som får gå tagit fart på Linkedin.

Samtidigt bildas bolagets första fackklubb – med rejäl uppslutning.

“If you are hiring right now, literally anywhere in the world, start with this list. I promise you won't regret it.”

Citatet kommer från ett Linkedin-inlägg publicerat av en anställd på Spotify. Likt många andra på plattformen delar personen även lista där tidigare anställda på techjätten signat upp sig efter att bolaget varslat om uppsägning i slutet av januari. 

En vecka efter att bolaget meddelade nedskärningarna har närmare 250 personer skrivit upp sig. Förutom sina namn delar de bland annat med sig av sina Linkedin-profiler, var de är baserade och vad de är intresserade av att jobba inom. Bland titlarna på de tidigare medarbetarna finns allt ifrån programmerare till ingenjörer och marketing. Hela listan hittar du här.

Närmare 600 personer av bolagets nästan 10.000 anställda kommer att få lämna Spotify. Cirka 100 personer av dessa är baserade i Sverige, enligt tidningen Kollega. 

Dagen efter varselbeskedet bildades Spotifys första fackklubb, enligt samma källa. 

“Det kom 128 medlemmar och det var kanske det mest välbesökta klubbildningsmötet i Unionens historia” säger Björn Larm, gruppchef på Unionen Stockholm, till Kollega.

Det är inte första gången en lista likt denna skapas och delas på Linkedin. Fintech-bolaget Klarna sade upp 700 personer under våren till följd av att bolaget meddelade om ett sparpaket. Kort därefter spreds sig en lista med namn på över 500 tidigare Klarna-anställda i jakten på nytt jobb. 

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här.

Läs mer