Sök

AI-bolaget tar in 100 miljoner kronor: "Stora genombrottet kom i somras"

EQT VenturesSupernormalAI

Colin Treseler och Fabian Perez. Foto: Press/iStock

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

AI-bolaget Supernormal tar in 100 miljoner kronor i riskkapital, rapporterar DI Digital.

Nu ska bolaget anställa, även i Stockholm.

AI-bolaget Supernormal är väl egentligen amerikanskt, men det finns tydliga kopplingar till Sverige. Bolaget grundades av av de två amerikanerna Colin Treseler och Fabian Perez. Den förstnämnda har bott i Sverige under de senaste åren, har jobbat på Klarna och har sin familj här. 

År 2019 grundade duon Supernormal som jobbar med automatiserade mötesanteckningar.

”Det stora genombrottet kom i somras när vi integrerade med Open AI:s uppdaterade version, GPT 3.5. Vi var golvade av hur bra det plötsligt funkade”, säger vd Colin Treseler till DI Digital

Nu tar bolaget in 10 miljoner dollar, eller drygt 100 miljoner kronor i nytt färskt kapital för att kunna satsa. Bland deltagarna i finansieringsrundan hittas brittiska Balderton Capital svenska EQT Ventures, och även det nordiska investerarkollektivet Byfounders.

Nu ska Supernormal, som redan har exempelvis Spotify och Netflix på kundlistan, blir fler. Bolaget har i dagsläget bara sju anställda. Även kontoret i Stockholm ska växa. 

”Vi ska vara kring 25 i slutet av året. Jag tror vi blir 10 i Stockholm, där vi bland annat ska ha vår marknadsföring, och 8 i New York. Resten kommer att jobba distribuerat. Vi har redan medarbetare i England och Brasilien”, säger Colin Treseler.

Läs mer