Sök

Ännu en toppchef lämnar Acast: ”Stöttar från sidlinjen”

AcastPoddar

Johan Billgren, tidigare innovationschef Acast. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Två tunga chefsavhopp på Acast på kort tid.
Nu lämnar även medgrundaren bolaget.

Poddbolaget Acast tappar ännu en högt uppsatt chef. I december meddelade Leandro Saucedo, affärsutveckling- och strategichef, i ett inlägg på Linkedin att han slutar på bolaget efter sju år. Nu är det medgrundaren och innovationschefen Johan Billgrens tur att ge samma besked, skriver Dagens Industri.  

Johan Billgren kom in som medgrundare 2014, efter att bolaget hade grundats av Karl Rosander och Måns Ulvestam. De lämnade sina operativa roller redan 2017. 

”Även om jag kliver av kommer jag fortsatt vara en stor aktieägare och stötta Acast från sidlinjen”, skriver Johan Billgren i inlägget. 

Johan Billgren äger 1,4 procent i bolaget.

Både Johan Billgren och Leandro Saucedo har suttit i koncernledningen och DI ställer en fråga till Acast om varför bolaget inte har informerat marknaden formellt om avhoppen, vilka kommunicerades på privata Linkedin-sidor.

Den frågan får inget svar, enligt DI. Kommunikationschefen Madeleine Käck understryker att den reducerade koncernledningen inte är skäl till oro: 

”Vi har ett gediget och erfaret ledningsteam som tillsammans för arbetet vidare med att skapa den globala marknadsledaren inom podcasts.”

Även Acast tidigare innehållschef Frida Klevemark har gått vidare, vilket Breakit noterade i december. Då skrev vi att hon var en av tre nya chefer som gick till Acast-konkurrenten Third Ear, poddbolaget som backas upp av H&M-arvingen Tom Persson

I september meddelade Acast att bolaget ska spara 77 miljoner kronor om året. Runt 15 procent av de 400 anställda varslades om uppsägning. 

 

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app här!

Läs mer