Sök

Velvet Cichlid höjer inte budet på Sleep Cycle – nu kan affären somna in

Sleep cycleSömnapp

Carl Johan Hederoth, vd på Sleep Cycle

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Sömnanalysbolagets styrelse rekommenderar aktieägarna att nobba budet.
Nu verkar affären hänga i en skör tråd.

Konsortiumet bakom budet vägrar nämligen att skjuta till mer pengar.

I mitten av december lade Velvet Cichlid ett uppköpsbud på samtliga aktier i Sleep Cycle på 42,50 kronor per aktie.

Budet fick inte direkt det börsnoterade sömnanalysföretaget att korka upp och jubla. I ett pressmeddelande ett par veckor senare meddelade styrelsen (där styrelseordföranden Lars Berg inte deltog på grund av intressekonflikt) att man enhälligt rekommenderar aktieägarna att inte acceptera det offentliga kontanterbjudanden.

Det hette att erbjudandet inte reflekterade Sleep Cycles tillväxtmöjligheter och fundamentala värde.

Vad står då Velvet Cichlid att göra? En höjning av budet hade varit ett alternativ. Men en sådan ligger inte på bordet. Det framför Velvet Cichlid, ett konsortiumet som består av GLA Invest SA, MCGA AB, h265 AB samt Petter Wallin,  i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen. Budnivån står fast och acceptfristen i budet löper ut klockan tre på eftermiddagen den sista januari. 

 
Beskedet fick Sleep Cycles aktie att handlas ner runt sju procent under måndagsförmiddagen. Den negativa börsrörelsen följer också preliminära siffror från sömnbolaget för det fjärde kvartalet. 

Siffrorna visade en ökning av nettoförsäljningen med 15 procent och en tillväxt vad gäller den genomsnittliga intäkten per användare med 14 procent. Samtidigt föll rörelsevinsten från 8 miljoner kronor till runt 5 miljoner kronor på årsbasis. Det totala antalet betalande abonnenter vid periodens slut var 904.000 (901.000), en ökning med 0,3 procent jämfört med föregående år

Läs mer