Sök

Missa inte chansen – anmäl dig till Shift 2023 nu (över 1 miljon kronor i potten!)

Shift2023

Breakits Julia Lundin och Blings Deqa Abukar. Foto: Daniel Ivarsson

Breakit

Breakit

Stipendier på 900.000 kronor kommer delas ut och entreprenören med bästa idén får investering på runt 1 miljon kronor. Är det här Sveriges hetaste talangtävling?

Mindre än 1 procent av riskkapitalet i Sverige går till bolag som finns i förorterna. Den stora delen av kapitalet hamnar istället i innerstadsområden som Stureplan i Stockholm. När Breakit uppmärksammade problemet för ett par år sedan beslöt vi att ta tag i saken och drog igång Shift tillsammans med Bling Startup för att få till en förändring. 

Nu öppnar ansökan till vår tredje omgång och vi vill att just du tar chansen och pitchar din startup mot några av Sveriges hetaste investerare.

“Det känns sjukt kul att vara igång igen!", säger Blings Deqa Abukar som tillsammans med Breakits Julia Lundin kommer att leda den stora finalen den 14:e mars. 

Ansökningsperioden håller öppet mellan 16:e till 26:e januari, och du ansöker på denna sidaNär ansökan stängts så plockas ett 40-tal team ut till semifinalen där en jury väljer tio team som går till finalen. Innan finalen kommer teamen få individuell coachning av våra partners – SEB, Novax, Ingager, Nyvik, Alfvén & Didrikson, Swedia, Almi Invest och Volati. Målet med coachningen är att både skapa nya nätverk och vässa respektive teams pitch.

På finaldagen får entreprenörerna pitcha sina idéer för en investerarpanel bestående av fem tunga branschnamn. Nio team får 100.000 kronor vardera i ett stipendium från Shifts investerarpanel. Det vinnande teamet får en investering på runt 1 miljon kronor från Shift-investerarna. Värderingen på bolaget görs upp på plats mellan teamet och investerarna. 

Missa inte guldläget att få startkapital till din business och samtidigt få hjälp att bygga ett starkt nätverk – sök till Shift idag!

Breakit och Bling Startup tillhandahåller en plattform för att entreprenörer och investerare ska mötas. Ansvaret för att investeringarna slutförs åligger investerarna och entreprenörerna själva. Efter att eventet avslutats genomförs en sedvanlig Due Dilligence-process.

Det här är Shift 2023

Shifts vision är att koppla ihop riskkapitalet runt Stureplan med förortens vassaste entreprenörer. Alla är välkomna att söka, men vi fokuserar extra mycket på entreprenörer från förort och landsort.

Ansökningsperioden håller öppet mellan 16:e till 26:e januari, och sker på denna sida. En jury kommer gå igenom alla bidrag och välja ut tio team som får en plats i finalen den 14:e mars i Stockholm. Innan finalen kommer teamen få individuell coachning av våra partners – SEB, Novax, Ingager, Nyvik, Alfvén & Didrikson, Swedia, Almi Invest och Volati. Målet med coachningen är att både skapa nya nätverk och vässa respektive teams pitch.

På finaldagen får entreprenörerna pitcha sina idéer för investerarpanelen som består av Susana Meza Graham (Aldreon), Joo Sundström (Vera Invest), Jennie Sinclair (entreprenör och investerare), Anders Jacobson (Seven District), Pär Svärdson (Apotea), Tommy Jacobson (Zenith), Mikael Wintzell (Wellstreet) och Per Josefsson (Jofam). Nio team får 100.000 kronor vardera i ett stipendium från Shifts investerarpanel. Det vinnande teamet får en investering på runt 1 miljon kronor från Shift-investerarna. Värderingen på bolaget görs upp på plats mellan teamet och investerarna.  

Breakit och Bling Startup tillhandahåller en plattform för att entreprenörer och investerare ska mötas. Ansvaret för att investeringarna slutförs åligger investerarna och entreprenörerna själva. Efter att eventet avslutats genomförs en sedvanlig Due Dilligence-process.

Läs mer