Sök

Bonnier ger inte upp budet på Readly – köper sig mer tid

BonnierReadlyMedier

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Tiden höll på att rinna ut för budet på Readly – med kalla handen från flera storägare.
Nu förlänger Bonnier accepttiden för att ha en chans att ta affären i mål.

Nu förlänger Bonnier News accepttiden för sitt bud på magasinsplattformen Readly. Deadline för att acceptera eller avvisa budet var egentligen satt till 13 januari, alltså imorgon. Men i ett pressmeddelande skriver Tidnings AB Marieberg, ett helägt dotterbolag till Bonnier, att man nu förlänger erbjudandet till aktieägarna till 3 februari. Övriga villkor är oförändrade.

Budet på 12 kronor per aktie i Readly har hittills fått kalla handen av flera storägare, däribland Swedbank Robur och Tredje AP-fonden. Det ser därmed inte ut som att Bonnier inte kommer att nå upp till en anslutningsgrad om 90 procent, vilket Bonnier har satt upp som ett villkor för erbjudandet. 

Frågan är nu om den förlängda tiden kommer att ge Bonnier den tid som krävs för att bearbeta och samla aktieägarna kring erbjudandet. Andra alternativ för mediehuset hade varit att höja budet, kasta det i papperskorgen eller frångå villkoret om 90 procent. 

I går skrev vi om EQT-tungviktaren Harry Klagsbrun som privat tankat nästan 1,9 miljoner aktier i Readly under december. Posten motsvarar 4,9 procent och är värd drygt 22 miljoner kronor om man utgår från budet från Bonnier News.

"Jag har följt Readly under en längre tid, jag är intresserad av mediebranschen. Jag bedömer att Readly med sin stora och lojala kundbas har en potential som ännu inte till fullo realiserats", sa Harry Klagsbrun till Breakit om köpraiden. 

Han var tydlig med att säga att det inte var chansen till ett högre bud som fått honom att gå in i bolaget. 

"Jag är inte en aktivist och spekulerar inte i någon budhöjning. Jag har under de senaste 15 åren jobbat med att som ägare skapa värde i bolag och är gärna med här som engagerad ägare på lång sikt, tillsammans med Bonnier eller med bolaget kvar i noterad miljö", kommenterade han. 

Läs mer