Sök

Svenskarna får kryptohandla – Binance får grönt ljus av FI

BinanceKryptobörs

Chanpeng Zhao

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Världens största kryptobörs beviljas registrering av svenska myndigheten.

Den ledande kryptobörsen Binance, grundad av kanadensaren Changpeng Zhao, har beviljats registrering av Finansinspektionen. Det betyder att svenskar nu kommer att få ta del av plattformens krypto- och Web3-tjänster, inklusive insättningar och uttag i euro samt kryptoköp med euro

Godkännandet kommer efter flera månaders samarbete med tillsynsmyndigheten och blir Binance sjunde myndighetsgodkännande i EU, skriver Binance i ett pressmeddelande. Sedan tidigare har Binance beviljats tillstånd av Frankrike, Italien, Spanien, Litauen, Cypern och Polen.

”Vår registrering i Sverige är resultatet av många månaders idogt, hårt arbete från vårt team, vilket underbygger vårt engagemang för den svenska marknaden och våra användare”, säger Binance Europachef Richard Teng.

Norden- och Benelux-chefen Roy van Krimpen kommenterar vidare att Binance är noga med att matcha de högt ställda kraven i Sverige.

”Vår nästa stora uppgift kommer att vara framgångsrik etablering och lansering av lokal verksamhet, inklusive anställning av lokala talanger, organisera fler evenemang och leverera mer kryptoutbildning i Sverige.”

Läs mer