Sök

Jätteaffären klar – Ninjas in Pyjamas och ESV5 slås samman

Ninjas in pyjamasesport

Hicham Chahine, vd på Ninjas in Pyjamas. Foto: Ninjas in Pyjamas / Riot Games (bakgrunden)

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Affären mellan svenska Ninjas in Pyjamas och kinesiska ESV5 är fullbordad.

Den svenska esportskoncernen Ninjas in Pyjamas har återigen fått fart på verksamheten efter att pandemiåren satt stopp för många tävlingar. Tillväxten 2021 tog det svenska bolaget upp på nya nivåer och intäkterna i det svenska bolaget 77,9 miljoner kronor. På sista raden visade bolaget också upp en vinst på 7,4 miljoner kronor. 

Men sedan Nip, som organisationen brukar kallas i folkmun, under 2021 meddelade att de skulle slå sig samman med kinesiska ESV5 för att bilda Nip Group har det varit svårare att få ett grepp om hur stort bolaget egentligen är.

Nu skriver Ninjas in Pyjamas i ett pressmeddelande att affären är klar. 

“Vi är väldigt glada över att äntligen slutföra den här sammanslagningen för att skapa Nip Group. Våra styrkor kompletterar varandra och kommer hjälpa oss att nå en aldrig tidigare skådat publik inom esport och gaming på en global skala”, säger Ninjas in Pyjamas vd Hicham Chahine i ett pressmeddelande.

Sammanslagningen innebär att de kinesiska lagen under ESV5 (Estar Gaming och Victory Five) och Ninjas in Pyjamas kommer att samlas i samma bolag, men även att Nip får ett lag i spelet League of Legends när Victory Five byter namn. 

Gruppen kommer också att innehålla bland annat eventproduktionsbolaget Mag Studio, och talang-agenturen Estar Entertainment.

Ninjas in Pyjamas tidigare kommunikationschef Anton Fagerhem har tidigare uppgett för Breakit att bolagen sammanlagt omsatte ungefär 780 miljoner kronor under 2021. Under 2022 räknade de med att öka intäkterna med omkring 20 procent.

Under slutet av 2021 kunde Breakit också rapportera att Ninjas in Pyjamas och Leeds United-ägaren Andrea Radrizzani (via Aser Ventures) hade dragit igång ett gemensamt bolag kallat Shinobi Sports. Fokus är att hjälpa traditionella idrottsklubbar att ta steget in i esporten. 

Läs mer