Sök

Nya nedstängningen – Everysport tvingas kapa fyra hallar

Everysport Media GroupPadel

Hannes Andersson, vd Everysport. Foto: Press

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Krisen i Padel-Sverige fortsätter.

Det börsnoterade mediebolaget Everysport, som driver flera sportsajter, gav sig in i padel 2021 genom att köpa upp Every Padel (läs mer om affären i Breakits padelkartläggning här). 

När Everysport offentliggjorde sin rapport för tredje kvartalet i oktober framgick det att padelbanorna hade blivit en riktig förlustaffär för jätten. 

Everysport Group redovisade för kvartalet en omsättning i linje med fjolårets och ett halverat rörelseresultat. 6,6 miljoner kronor 2021 hade blivit 3,2 miljoner 2022. Minskade annonsintäkter var en förklaring, men framförallt berodde det på lönsamhetsutmaningar kopplade till padelbeståndet enligt vd Hannes Andersson i rapporten. 

Nu kommer beskedet att de tvingas stänga fyra nya hallar under året, som alltså kommer att gå från nio till fem. Från och med tredje kvartalet 2023 kommer anläggningarna som finns kvar vara Kista, Kopparlunden, Hälla, Fyrislund och Åby Arena.

Det innebär att anläggningarna i Norrköping, Librobäck (Uppsala) och Hedenstorp (Jönköping) nu försvinner. Sedan tidigare har bolaget meddelat att man lägger ned hallen i Södra Stigamo.  

“Den strategiska översynen inom Every Padel påbörjades för att möta det förändrade marknadsläget och möjliggöra för koncernen att fortsatt kunna fokusera på att växa koncernens kärnaffär inom sportmedia. Arbetet fortskrider även framåt genom bland annat optimering av kvarvarande anläggningstillgångar och hyresavtal i syfte att säkerställa lönsam tillväxt av affärsområdet Every Padel”, skriver bolaget i pressmeddelandet nu. 

Everysport menar att åtgärden förväntas innebära en positiv nettoeffekt på resultatet på omkring 10 miljoner kronor under sista kvartalet 2022 och en resultatförbättring på runt 13 miljoner kronor 2023. 

Läs mer