Sök

Storytel ökade intäkterna – i linje med prognosen

StorytelStreaming

Storytels vd Johannes Larcher. Foto: TT/Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Stabila siffror från ljudboksjätten.

Ljudboksjätten Storytel ökade de globala streamingintäkterna med 23 procent till totalt 742 miljoner kronor i det fjärde kvartalet jämfört med motsvarande period året innan. Streamingintäkterna för hela året ökade samtidigt med 31 procent, exklusive Ryssland, skriver bolaget i en färsk rapport.

Båda siffrorna är i linje med tidigare prognoser.

Det genomsnittliga antalet betalande abonnenter i det nordiska segmentet var 1,1 miljoner kronor i det fjärde kvartalet – en ökning med 84.000 jämfört med det sista kvartalet 2021. 

”I Norden visade vår marknadsledande tjänst fortsatt god tillväxt, bland annat tack vare lanseringar av nya attraktiva erbjudanden för alla plånböcker”, säger Storytels vd Johannes Larcher i en kommentar.

För den utomnordiska marknaden växte streamingintäkterna med 67 procent, eller 94 procent om man bortser från verksamheten i Ryssland. 

”Jag är också glad att se våra utomnordiska marknader leverera stabil intäktstillväxt driven av våra lönsamma prioriterade marknader på det europeiska fastlandet och i USA. Vårt resultat under det fjärde kvartalet boostar vårt engagemang att betjäna vår växande abonnentbas och fortsätta vår tillväxtresa med fokus på hållbar lönsamhet”, säger vd:n. 

Läs mer